209. Twitter

Als jonge oudere probeer ik een beetje bij te blijven met de ontwikkelingen. Ik heb het lang kunnen tegenhouden maar langzamerhand begin ik toch ook wat mogelijkheden te zien in het medium Twitter.

De afgelopen weken zijn we met een groep Toerzeilers op vakantie geweest. De dagelijkse blog die ik bijhield, werd met enthousiasme door vrienden en familie van de medereizigers begroet en goed gelezen. Een berichtje op Twitter (een Tweet...) is eigenlijk een blog in het klein met een inhoud van maximaal 140 tekens. Een blog schrijven vind ik leuk. Waarom zou ik Tweets schrijven dan eigenlijk niet leuk vinden?

Onderweg elke dag een blog schrijven kost veel tijd en bytes. Zeker wanneer de WiFi schaars en duur is. Zou regelmatig een Tweet de wereld insturen dan niet een goed idee zijn? Zo van: "Veilig aangekomen op Borkum" of "Joost is in de drek gesprongen" met een foto erbij. Het lijkt me het proberen waard.

Ik weet niets van de ins en outs van het gebruik van Twitter, dus vandaag heb ik het toepasselijke boekje "De kleine Twitter voor Dummies" aangeschaft in de hoop dat dat me op weg zal helpen. Ik heb er al even in zitten bladeren en kom kreten als "tijdlijn, hashtags, blocks, trending topics, lijsten en tools" tegen.  Het wordt al ietsje pietsje duidelijker. Ik heb er zin in!

Na lang zoeken en proberen heb ik het eindelijk voor elkaar dat mijn Twitter berichten aan de rechterkant in mijn blog verschijnen en dat men zich daarop kan abonneren.
Volgens het boekje moet ik er nu nog voor zorgen dat ik volgers krijg... Dus lezers van de blog: meldt u aan, dan gaan we gezamenlijk aan de Twitter! Voorlopig houd ik mij bij zeil- en Toerzeil zaken. Voor persoonlijke verhalen open ik misschien mettertijd nog wel eens een ander Twitter account. Nu nog even niet, eerst maar eens testen!

3 opmerkingen:

 1. Goh, Twitter... het Twittert me soms om de oren, maar ik heb de 'sprong' nog niet gemaakt.
  Misschien moet ik eerst maar eens jouw boekje lenen wanneer je het helemaal doorgenomen hebt ;-) :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een stuk minder werk dan een blog schrijven...!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom op twitter! Een bijzonder medium, waarbij je op afstand heel gemakkelijk met elkaar dingen uit kunt wisselen.

  BeantwoordenVerwijderen