208. Schoon

Misschien verwacht men een verslag van een volgend spannend avontuur met de boot, maar dat zit er even niet in.

Precies een week geleden kwamen we thuis van vakantie. De afgelopen week zijn we weer aan het werk gegaan. Dat is even wennen na zo'n super vakantie. Terug in het ritme van de werkende mens.

We hebben het samen nog vaak over alles wat we beleefd hebben. De foto's die de medereizigers ons toesturen, helpen daar enorm bij.
Fré heeft een duidelijke favoriet. En ik ook nu ik hem gezien heb: het silhouet van onze boot net voor zonsopgang bij het verlaten van Greetsiel.


Maar zo zijn er nog veel meer. Wat een lekker gevoel dat we daar de hele, lange, donkere winter nog van na kunnen genieten!

Iedereen op het werk vraagt me vrijdag: "En, lekker varen van het weekend? Het wordt mooi weer!" Dat zijn we eigenlijk niet van plan. De tuin schreeuwt om aandacht na vier weken van onze afwezigheid. Drie keer moeten we met de maaier over het gras voordat het weer zijn normale lengte heeft.

Daarna werpen we ons op de boot. De waterlijn is geel uitgeslagen, net als het roer. Eigenlijk is dat al het geval bij vertrek uit Lauwersoog. Spic en span vertrekken we, maar binnen een paar dagen is het vies. Het bruine water van de Friese veengrond laat duidelijk zijn sporen achter. We hebben het juiste schoonmaakmiddel niet bij ons en tot ergernis van Bob varen we zo wekenlang rond... Shame on us! We "kuisen" de romp totdat deze weer blinkend wit ziet. Daarna nemen we de opbouw onderhanden. Lekker in het sop en afspuiten met de tuinslang. Al het overgebleven zout eraf. De wadplanken en de buis van de sprenkel knopen we los van de zeereling. De 10 liter reserve diesel jerrycan verdwijnt in de schuur. "Wat een ruimte in de bakskist", merkt Bob gelijk op. De boot is snel weer omgetoverd tot haar binnenwater uiterlijk.Het is prachtig weer; de zon schijnt en het is aangenaam van temperatuur. Zo rommelen we de dag door. De was wappert aan de lijn, een ijskoude "zoete witte" staat klaar in de koelkast. Ook al is de vakantie afgelopen, we hebben geen enkele reden tot klagen!

Als straks alle bezigheden in en rond het huis afgehandeld zijn, dan zullen we zeker de boot pakken voor een rondje over het meer. Maar alles op zijn tijd.

Van de Toerzeilers stromen de mails binnen: evaluatie dit, vergadering dat. Ook wordt ons gevraagd of we erover na willen denken of we volgend jaar wederom als tochtcoördinator op pad willen; ruim voor Kerstmis moet het programma voor 2014 bekend zijn.
Liefhebbers...? Suggesties...?


3 opmerkingen:

  1. Het is toch fijn dat jullie het zeilen als koppel doen he! Samen de boot kuisen, samen zeilen, samen tochten plannen: hHet is iets om jaloers op te worden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tsja, we beseffen ook heel goed dat we zo boffen samen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We hebben genoten van de verhalen op jullie blog, voor ons het feest der herkenning. Leuk zijn die Duitse wadden!

    BeantwoordenVerwijderen