207. Naar huis...

Om 9 uur begint de bruggewipster van Burdaard weer aan haar dagelijkse taak. Bob en ik maken voor de laatste keer deze vakantie na een overnachting los. Het is onze finale etappe, vanmiddag hopen we met boot en al weer thuis te zijn. Nico moet nog het IJsselmeer over naar Monnickendam. De andere drie boten hebben hun ligplaats ergens in Friesland en zijn dan misschien niet vandaag, maar dan toch wel morgen terug op de basis. Piet en Joke zijn nog ergens onderweg; Hasselt is een flink eind varen.

Bij Bartlehiem schenken we de koffie maar eens in. Het blijft een schilderachtig stukje water met mooie huizen langs de kant. Misschien dat we in een winter hier de Elfstedentocht nog eens langs zien komen?


In Leeuwarden gaan we vlot door de bruggen. In de Prinsentuin zwaaien we gedag naar de bemanning van de Svaj. En toen waren er nog maar vier... 


Nico besluit de gok te wagen en door te varen naar Wergea. Hij denkt en hoopt dat hij daarvoor net genoeg benzine heeft. Helaas kunnen wij hem niet helpen, wij varen allemaal op diesel. Gelukkig blijkt de inhoud van zijn benzinetank net toereikend. We varen dwars door de zeer smalle Wergeaster Feart en leggen even verderop aan. De Clochard vaart door; zo zijn we nog maar met drie boten in de race. De overgebleven heren gaan gezamenlijk, met de lege tankjes, op zoek naar een pomp.


Die is gelukkig gauw gevonden. Nico giet zijn tankje weer vol en zo varen we door richting Grou. Daar slaan wij linksaf en de anderen rechtsaf. Wij gaan naar huis en de zij gaan door naar Heeg.


En dat is dan het einde van een voor ons heel geslaagde zomervakantie! We zijn met een leuke groep mensen op stap geweest; we hebben ons geen moment verveeld en genoten van de gezelligheid van onze medereizigers. We hebben veel gelachen, veel gezien, veel gedaan en veel beleefd. Het lijkt of we eeuwen weggeweest zijn, maar het waren uiteindelijk maar drie weken.

In totaal hebben wij deze vakantie 286 mijl afgelegd. Voor anderen, zoals Piet en Nico, zal dat getal ongetwijfeld nog veel hoger uitkomen.

Op onderstaand kaartje stelt de rode lijn de route voor zoals we die gevaren hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten