191. Greetsiel

Wat een leuk plaatsje! Alles ziet er even schoon, netjes en goed onderhouden uit. Hele aardige mensen ook. De vriendelijke begroeting "Moin" hoor je hier aan de lopende band. Voor de meereizende Groningers klinkt het erg vertrouwd. 

De vissershaven in het midden van het dorp is de grote blikvanger. 


Twee molens, leuke winkeltjes, oude huisjes, een hele grote supermarkt, een prachtige speeltuin voor Joost en een natuurmuseum op de koop toe. Wij vermaken ons wel. Niet in het minst met de lekkere Deense ijsjes die ze hier verkopen. Het is ondertussen bijna 30 graden dus we maken onszelf wijs dat we echt zo'n enorme toeter nodig hebben. 
Er zijn meer mensen die Greetsiel een aardig plaatsje vinden want de toeristen worden met busladingen aangevoerd. Het zijn nog net geen Japanners maar het heeft toch wat weg van de dagelijkse toeristenstroom in Volendam.


's Middags proberen we onze fietsjes uit. We rijden een rondje door de omgeving. Niet te ver want daar is het te heet voor. Tijdens het avondpalaver besluiten we morgen naar het eiland Norderney te gaan. Het wordt weer een warme dag en de dames zijn het erover eens; waar kan je het beste zijn met dergelijke temperaturen: juist, op het strand! Sommige heren stribbelen nog wat tegen maar helaas, ze zijn in de minderheid. Ach, "het macht kein Flaus aus" zou Dirk zeggen.


Jammer dat er hier geen WiFi is. Zelfs met het mobiele internet krijg ik geen verbinding. De blogs moeten dus even nog een dagje wachten voordat ze geplubliceerd kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten