202. Nog steeds Norderney

Het is een regenachtige dag vandaag. We zijn het erover eens: wat het weer betreft is het de slechtste dag die we tot nu toe gehad hebben. Het waait flink en het regent af en aan. De meesten van ons  gebruiken de morgen om lekker uit te slapen. Bob en ik gaan aan het eind van de ochtend op de fiets naar de Penny Markt om onze voorraden aan te vullen. 

Na de lunch maken we samen een fietstocht over het eiland. Naar de vuurtoren, het vliegveldje en door de duinen. Dan is het weer even droog en zo regent het pijpenstelen. We zien alle bushokjes van het eiland van binnen. Prachtige hokjes, daar niet van. Ik zou graag zo'n grappig blauw chaletje in mijn achtertuin willen hebben. Elke keer hebben we een stukje gefietst en dan begint het weer hard te regenen. Gelukkig doemt er dan net weer een bushokje op. Het schept een band met de andere fietsers die in de hokjes schuilen... 


Uiteindelijk eindigen we in het centrum en drinken we koffie in een soort van tearoom. Met een heerlijke punt gebak erbij. Ben benieuwd hoeveel kilo's ik na de vakantie ben aangekomen!


Terug in de haven voelen we ons een beetje lamlendig en we besluiten gezamenlijk een borreltje voor het eten te nemen. In de havenpub. Dat valt heel goed mag ik wel zeggen. De meeste dames proberen de Aperol Spritz. Een mix van Aperol met Prosecco en soda (geloven we). Het ziet er onschuldig uit maar het valt als een baksteen. We worden er vreselijk lacherig van... (Dat is op de foto's niet te zien want daarop proberen we hele ernstige gezichten te trekken.) Dan komt Eke wat later binnen en zegt niet alleen te willen drinken. Dus hup, de andere dames nemen er voor de gezelligheid ook nog maar een. Daarna moeten we echter nog opstaan en over de voorpunt de boot in klauteren... Gelukkig gaat het bij iedereen goed.



Het is ondertussen opgehouden met regenen. De mannen buigen zich over het warme eten (want de dames zijn daartoe nauwelijks meer in staat:) respectievelijk capucijners, bruine bonen, goulash en nasi. Verkeerde planning want we zeiden al: daar wordt de wind morgen niet minder van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten