200. Norderney

Wadvaren blijft een uitdaging. Het kost weer heel wat hoofdbrekens om tot een besluit te komen: hoe nu verder? Enkele heren steken de koppen bij elkaar en zetten alle (on)mogelijkheden op een rij. Dat is het fijne als je met een groep bent: je kan lekker brainstormen. In de Svaj worden de puntjes nog even op de i gezet.


Vandaag naar Juist varen zou een optie kunnen zijn. Mits de wind vanmiddag niet aanwakkert, zoals hij de laatste dagen steeds doet, meestal gevolgd door regen en wat onweer. 
Maar het grootste beletsel is, als we eenmaal op Juist zijn, hoe komen we er weer weg? De haven valt helemaal droog, dus je moet er rond hoog water vertrekken. Dat valt echter op een niet zo gunstig tijdstip. Vooral als je bedenkt dat je vanaf Juist naar een (verre) bestemming moet die ook rond hoog water aangelopen moet worden of waarbij banken met redelijk hoog water gepasseerd moeten worden. 
De weerberichten voor de komende dagen spreken steeds van windkracht 6. Dat betekent dat we pas op zijn vroegst waarschijnlijk woensdag verder kunnen trekken. Voor buitenom is het weer c.q. de wind(richting) te onzeker. Dat willen we niet riskeren. Het wordt dus waarschijnlijk hiervandaan naar Delfzijl en vervolgens de Staande Mastroute door Groningen. Het is natuurIijk wel eerst afwachten of de weersvoorspellingen gaan uitkomen. Zeilen blijft maatwerk en doorlopend de plannen aanpassen.

Maar de teleurstelling dat we niet naar Juist gaan, is gelukkig gauw over wanneer Piet van de havenmeester hoort van een aanbieding voor een dagtocht naar Juist. Normaal gesproken is er geen bootverbinding tussen Norderney en Juist. Toevallig gaat er morgen een toeristenboot die kant op. Zo kunnen we het eiland toch nog zien. Iedereen is enthousiast en de meesten willen graag mee. Fre en ik pakken de fiets naar de haven om te kijken of er nog plaats is. Van de haven worden we doorverwezen naar het centrum. Hoera, er zijn nog kaartjes! We boeken de tocht voor 13 volwassenen en een kind. Wat staat er op het kaartje voor Joost? "1 Juist Kind". Fijn voor Joost om te weten dat hij goedgekeurd is...


We besteden onze vrije dag op heel verschillende manieren. Sommigen rusten lekker uit. Anderen storten zich op de wasmachines en de drogers. Saskia treft zelfs een wasmachine die zijn inhoud niet meer terug wil geven... Anderen gaan naar het dorp waar een groot wijnfeest aan de gang is. 

Bob en ik maken eerst een wandeling langs het strand en gaan daarna aan de witte wijn. In het park, in het zonnetje; je zou er nooit meer weg willen! De glazen zijn erg groot, na 1 glas heb ik het idee dat we onderweg op de fiets niet een agent met een blaaspijpje tegen moeten komen...



Bij de supermarkt stuiten we op Auke en Elliott die op zoek zijn naar krielaardappeltjes voor vanavond bij de maaltijd. Ze zijn heel wat van plan, Gretha! 
We vermaken ons prima met voor morgen een leuk "schoolreisje" naar het buureiland in het vooruitzicht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten