81. Brouwershaven

Vanmorgen met zon en een wolkenloze hemel opgestaan. Dat is ook weer eens leuk voor de verandering! Nog een stil Hollandsdiep overgestoken naar de Volkeraksluizen. Op de motor, want de wind was 0,0. Daar konden we zo met de schutting mee. Vervolgens via het Volkerak naar de Krammersluis. Die sluis deed zijn naam: "Drukste sluis van Zeeland", gelukkig eer aan. Anders valt het ook zo tegen. Duwen, dringen en drammen, maar het ging verder keurig. Vandaar in optocht naar de Grevelingensluis; de toegang tot het Grevelingenmeer. Het was prachtig weer: warm en zonnig. Alleen een beetje weinig wind. Het is ook nooit goed!  

Bob had een enthousiaste bui en dacht de gennaker maar weer eens uit te proberen. Het is eerst al een heel gedoe om alle lijntjes op de juiste plek te krijgen. Vervolgens moet de slurf uit de zak en opgehesen worden. Hoe het ook gaat, gaat het, maar de gennaker komt altijd gedraaid uit de slurf... We doen vast iets niet goed. Met alleen het mooie blauwe zeildoek op, dobberen we langzaam richting Brouwershaven. 



Daar liggen we nu midden in het dorp. We hebben geleerd van eerdere fouten: niet naast een kroeg of een discotheek... maar aan de kade. Zelfs stroom, water en een toiletgebouw vlakbij. En WiFi volgens de Almanak? We zullen het vanavond beleven. Ze zorgen hier goed voor hun toeristen. Zelfs de vogels hier zijn blij met ons. De hond kreeg als welkomstgebaar een lekkere flats in zijn nek... Het is nog markt als wij arriveren. Bovendien zit er aan het plein een Spar en een visboer. Meer hebben wij nu even niet nodig. Dit wordt onze avondmaaltijd in het zonnetje in de kuip: nieuwe haring, zwemmend in de witte wijn! Foei, wat hebben wij het slecht!  Tijdens ons loopje met de hond komen we "Ons Roefje" tegen. Het huiskamer cafe van de plaatselijke watersportvereniging, speciaal bedoeld voor leden en passanten. Op vertoon van de sepkey kan je hier voor weinig geld lekker en gezellig eten. Eten hoeven we niet meer, maar een lekker bakje koffie gaat er altijd wel in! Leuk initiatief. Het is nu half twaalf 's avonds en ja, de gratis WiFi werkt. Ik lig in bed en lees de mail, andermans blogs, de weerberichten en het laaste nieuws. Dit is wel heel erg luxe zo!

1 opmerking:

  1. Wel wel, Brouwershaven, daar was ik voorbije donderdag met mn dochter! Die krammersluizen zijn haar favoriet niet, zij was daar bij de schutting heen in gevallen...

    BeantwoordenVerwijderen