80. Numansdorp

We lagen schitterend, midden in de havenkom dus, aan het terras. We hebben de hele avond lekker uit de wind buiten gezeten en mensen gekeken. Verderop in het kanaal zat iedereen binnen in zijn bootje, met de verwarming aan. Maar onze luxe had wel zijn prijs, want het praten en lachen op de kant ging nog tot diep in de nacht door. Geef ze eens ongelijk, het is zaterdagavond en het is vakantie. Om half 6 vanmorgen hoorde ik twee kroegtijgers nog afscheid nemen en elkaar "welterusten" wensen! Lang uitgeslapen en uitgebreid ontbeten. Daarna een wandeling door het plaatsje gemaakt. Erg veel winkels, oude pandjes maar ook veel nieuwe huizen. Het is hier vast niet slecht wonen. Tegen twaalven het Haringvliet weer op. Er is weinig wind. Elke keer een vlaagje en dan weer niets. Ondanks de donkere luchten is het heerlijk weer. De jas hoeft nu eens niet aan. Dit is wel het tegengestelde van gisteren. Toen houwen en keren, omdat "de uiers haaks onder de koeien op de dijk stonden" (volgens mij een typisch Zeeuws gezegde omdat ik het nog niet eerder heb gehoord...), nu bruisen we zachtjes door het water. Het is opvallend hoe rustig het hier is, en dat op zondag. Op het water heerst een doodse stilte. Het is niet druk en er varen ook bijna geen motorboten.














We kijken met belangstelling naar de gele moorings die hier langs de oevers zijn neergelegd. We wisten niet dat die hier ook bestonden. Doet een beetje Engels aan. De zon breekt door, het wordt zelfs nog warm. Ook hier zijn kleine vliegjes. Ze zijn gelukkig niet zo irritant als op het IJsselmeer.



En ja, we kunnen inderdaad onder de Haringvlietbrug door. Van dichtbij lijkt zo'n brug altijd te laag. Direct daarna duiken we de haven van Numansdorp in. Ook deze haven heeft plenty plek. Van een vaste ligplaatshouder horen we dat dat in de meeste havens in Zeeland het geval is. Vanwege de recessie, naar hij aanneemt. Dat is mooi voor ons. We hoeven dus niet bang te zijn dat we ergens  worden. We maken het schip schoon (een dag IJmuiden en alles is zwart) en daarna onszelf. Verrukkelijke douches hier... Er is ook een wasmachine en een droger, dus die proberen we gelijk ook maar uit. Jammer, maar het is uitgestorven in de haven; niemand om een praatje mee te maken. Straks een lekker wijntje en lekker eten en morgen weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten