84. Zierikzee

We staan op tijd op om lange wachttijden bij de sluis te voorkomen. Ondanks dat we vroeg zijn, moeten we toch nog een tijdje wachten. Op dit uur van de dag blijkt de sluiswachter nog niet zo frequent te draaien... Er vormt zich al gauw een lange wachtrij achter ons. Al met al zijn we om een uur of tien door de sluis.  


Stroom mee, maar wind tegen dus het eerste stuk gaan we motoren. Laveren tussen de grote binnenschepen door lijkt niet zo'n goed plan. Pas als we bij "de Keeten" een beetje af kunnen buigen, doen we de zeilen omhoog. Met een lekker windje kruisen we richting Zeelandbrug. 




Niet veel later valt de wind weg. Raar, want net daarvoor hoorden we over de marifoon nog een windwaarschuwing kracht 6 voor Vlissingen. En hoeveel kilometer is dat hier hemelsbreed vandaan? Er komt ook nog een hele nare lucht vanaf het zuiden deze kant op. We gaan dus maar niet door (Roompot Marina was bij heerlijk zeilweer een goede optie geweest), maar duiken bij Zierikzee naar binnen. 











"Harlingen langs de kade in het kwadraat" hoorden we al, maar we gaan ervoor. Ik wil Zierikzee wel eens zien en we hebben net een nacht in een luxe box gelegen, dus een keertje stapelen is ook wel weer eens leuk. We komen met laagwater aan. De drijfsteigers van de gemeentehaven dobberen diep onder de kade. We liggen als tweede tegen een stevig motorjachtje aan; prima om met de hond in de armen overheen te klimmen. Zierikzee is vooral druk. Overal lekkere eettentjes en terrasjes waar de heerlijkse geurtjes vandaan waaien. Bovendien is het kermis en markt tegelijkertijd. Erg gezellig. We zijn net op tijd weer binnen voor de regen. Het regententje doet goede diensten deze vakantie!

1 opmerking:

  1. Mij werd Zierikzee laatst aangeraden als bestemming. Het tij was nogal ongelukkig, dus heb ik die dag een andere bestemming gekozen, die me bij aankomst toch niet zo aantrekkelijk leek: Ooltgensplaat. Volgende keer ga ik dus toch eens Zierikzee proberen met mn Leisure 17.

    BeantwoordenVerwijderen