95. Urk

Vanmorgen eerst een beetje cultuur gesnoven en daarna pas vertrokken. Het is tenslotte niet zo ver naar Urk. Eerst met weinig wind, later trekt hij nog flink aan. Hoog aan de wind langs de Ketelbrug

Bij het binnenvaren van Urk blijkt al direct dat wij niet de enige bezoekers zijn. We hebben het hier nog nooit zo druk gezien. We zijn even bang dat we midden in een of andere festiviteit zijn beland, maar dat blijkt later toch niet zo te zijn. Dit is volgens de havenmeester voor Urker begrippen een normale doordeweekse bouwvak-vakantiedag. Gelukkig vertrekt er net een bootje en kunnen wij gelijk zijn plaats innemen. Aan de kade, dus eerste rang.


Eerst nemen we de hond mee voor een lekker stuk wandelen richting visafslag. Op de terugweg gaan bij de supermarkt langs en als laatste doen we de visboer aan. Bij de grootste visafslag van Nederland zijn en geen vis eten, dat kan natuurlijk niet. Het is nog steeds redelijk fris buiten (t-shirt, dunne trui, dikke trui en een jas), dus het wordt iets warms: kibbeling met patat. Glaasje witte wijn erbij en wij zijn weer helemaal blij. Onze buurjongetjes zijn ook helemaal blij. Van een aardige havenmeester mogen ze mee in zijn bootje, geld ophalen bij de passanten. Even later komen ze trots langsvaren in het elektrische bootje, zelf achter het stuur. Wat is er toch een verschil in havenmeesters. Je komt ze ook tegen die totaal ongeschikt zijn voor het vak: stuurs, nors en ongeinteresseerd. Je vraagt je af hoe zo'n man ooit aan zo'n baan is gekomen. Daar is vast geen sollicitatieprocedure aan vooraf gegaan.


Het downloaden van de blog wil maar niet lukken. Had ik gister al problemen met de "gratis WiFi" van Lelystad, vandaag is het helemaal pet. Volgens mij hebben ze op Urk het bestaan van internet nog niet uitgevonden want op geen enkele manier is hier verbinding met de rest van de wereld te verkrijgen. Morgen maar zien of het ergens anders beter gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten