96. Stavoren

Het heeft de hele nacht gehoosd. Het ging zo hard dat het water al gorgelend van de boot afliep. Nog nooit eerder gehoord.

Volgens de weerman van de Telegraaf moeten we vandaag met het volgende weer rekening houden: "Een klamme, warme en benauwde dag met vanmorgen soms uitbundige zonneschijn. Een dag om een lekkere verkoelende duik in het water te nemen".


Nu, het is 11 uur. Ik ben dik aangekleed, inclusief zeillaarzen, truien en zeilpak. Ik zit, al zeilend, binnen aan mijn blog te werken want buiten is het koud. Het is zwaar bewolkt en de temperatuur ligt onder de 15 graden. Ik begrijp niets meer van de weerberichten. Verheugen we ons al de hele week op deze ene "tropische" dag; krijg je dit. Er is geen touw aan vast te knopen. Het gaat ook harder waaien. Op een gegeven moment moet de kluiver eraf want we moeten aan het roer hangen. Even later komt er een stormwaarschuwing windkracht 6. Wie het nog begrijpt, mag het zeggen.


We passeren de kardinaal "Vrouwezand Zuid": we zijn weer thuis in Friesland! Was onze bestemming eerst Hindeloopen, daar gaan we nu maar niet naar toe. Met de heersende winden lig je daar niet lekker. Dus besluiten we maar gelijk bij Stavoren naar binnen te schieten; daar waren we toch al vlakbij. Er komt een heel donker luchtje aan: ben benieuwd of we het drooghouden vanmiddag! Niet dus. Het tentje gaat er weer op en we duimen dat het dit keer niet te lang gaat duren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten