89. Sint Annaland


Vanmorgen in colonne Goes uitgevaren. Eerst door het kleine ophaalbruggetje en vervolgens door de grote brug in de stad. Nog even een foto van wat je als eerste bij binnenkomst in de stad ziet en wat we vanmorgen dus zagen toen we achterom keken... Welkom in (de strafgevangenis) van Goes! Door het Havenkanaal naar de sluis. Ook daar weer dringen geblazen. 




Het waait windkracht 5 als we de Oosterschelde opdraaien. Eerst nog even een slag naar het oosten, richting Wemeldinge en Yerseke. Zijn we die kant ook even op geweest en het komt goed uit met de stroomrichting. Vandaar om de Galgeplaat, door het Brabantse Vaarwater naar de Keeten en de Krabbekreek. Onderweg komen we een binnenvaartschip geladen met bestelauto's tegen. 



Ik wist niet dat dit soort vervoer over water bestond! De jachthaven van Sint Annaland is groot en winderig. 



Dat betekent dus met beleid aanleggen aan de meldsteiger en later in de box. De wind giert met windkracht 6, en later windkracht 7, door de verstaging. Een paar boxen van ons vandaan blijkt een van de organisatoren van het jaarlijkse rondje Noord-Holland van de Toerzeilers, Carel Bast, met zijn boot te liggen. De wereld is klein. In de loop van de middag zakt het water zo'n 2 1/2 meter tot 3 meter. Drijfsteigers zijn hier geen overbodige luxe.  Het kantoor van de havenmeester en het clubhuis zijn prachtig gelegen. 




Bij eb zie je hier de platen voor de deur droogvallen. Dat gaan we straks uitgebreid bekijken. Eerst een lekker kopje thee en de geweldig uitziende douches langdurig uitproberen.... De haven heeft zijn eigen beveiligingdienst: moeder de gans bivakkeert naast de toegangspoort en houdt alle in- en uitgaande bezoekers nauwlettend in de gaten. Ze wordt daarvoor beloond middels brood en vers water!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten