88. Goes



Ik lig nog in bed en hoor het volgende weerbericht over de marifoon: Zierikzee zuid 2-4, snel ruimend west, toenemend 4-5, later west tot zuidwest 5-6, bij buien eerst kans op windstoten tot 30 knopen (windkracht 7), buien, eerst mogelijk met onweer en hagel, zicht goed, in neerslag matig, eerst mogelijk slecht. De regen tikt op het luik en ik zie de takken van de bomen heen en weer zwiepen. Is dit wel weer om op te staan? Ja! We hoeven maar een klein stukje te varen naar Goes. Van iedereen die we onderweg tegenkomen horen we dat Goes zo ontzettend leuk is. Dat kan straks alleen maar tegenvallen want we hebben waarschijnlijk veel te overspannen verwachtingen nu. Enfin, Goes is een grote plaats, gezellig naar het schijnt, en dat hebben we precies nodig met dit weer. Op naar Goes dus. Met redelijk weer door het kanaal. Een van de bruggen gaat helaas maar eenmaal in het uur open. Daar moeten we voor wachten. Dat is jammer want er komt me toch een donkerblauwe lucht aan... En ja hoor, bij het aanleggen in de stadshaven komt de regen met bakken uit de lucht vallen. We zien er alsnog uit als een stel verzopen katten. Bij een jachthaven die we passeren, zien we de "Quibus" van Jan Oostveen liggen. We roepen hem en hij steekt verbaasd zijn hoofd uit het luik. Die komen we vast nog wel ergens tegen.




 We komen terecht in de eerste de beste box in de Stadshaven, een langwerpige kom midden in de stad. We liggen eerste rang: alles komt achter ons kontje langs geschoven. Elke keer als het bruggetje (op handkracht!) open gaat, pruttelen er weer een paar boten naar binnen die graag midden in het centrum willen liggen. Maar ja, de kom loopt dood en langzamerhand wordt door de vijfdubbeldikke rijen de doorvaart en de manoeuvreerruimte steeds kleiner... Genoeg te zien dus. 





 De voorraden zijn op dus we moeten de stad in. De slogan "Goes, winkelhart van Zeeland" maken ze meer dan waar. Groot plein, grote gebouwen en talloze winkelstraten met de wereld aan terrasjes. Goes is inderdaad erg leuk en valt niets tegen, integendeel. Alleen zie ik overal "Zeeuwse bolussen" te koop. Dat klinkt toch niet echt smakelijk in mijn oren. Wie die term heeft bedacht...



Later op de middag komt de Kolibri 660 aanvaren die we ook al in Zierikzee hebben gezien. Als een Kolibri eigenaar en een ex-eigenaar elkaar ontmoeten, dan is er altijd stof tot praten! 


We drinken gezellig een borreltje met elkaar. Hoe later op de dag, hoe harder het gaat waaien. En dat merken wij zelfs midden in de stad. Dat wil wat zeggen. De weersverwachtingen voor morgen zijn hetzelfde als die van vandaag. We vallen van ons geloof en besluiten gelijk een dagje Goes bij te boeken. Er valt hier genoeg te beleven en te doen, ook met regen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten