83. Herkingen en Bruinisse

Vanmorgen worden we wakker met het getik van regen op het luik. We kunnen lekker lang blijven liggen want zelfs de hond heeft geen haast om op te staan. We houden een rustig ontbijtje. Daarna zeilpakken en laarzen aan en het regententje opvouwen. De temperatuur is niet slecht; Ouddorp is niet die wereldstad waar je langer zou willen blijven, dus gaan met die banaan. Het eerste stuk kunnen we heerlijk op ons gemakje zeilen. Daarna komen we in de luwte van de Slikken van Flakkee. Even de motor bij. Via het prachtige, stille water van "de Hals" passeren we de Veermansplaat. In de verte zien we een van de kudden wilde paarden staan die op dit eiland grazen om te voorkomen dat het eiland op den duur dichtgroeit met struikgewas.We gaan eerst nog naar Herkingen om daar boodschappen te doen, de hond uit te laten en om even te zien hoe het er daar uitziet. Rustig dorpje, mooie jachthavens, grote super en dan heb je het zo'n beetje gehad.  Vandaar varen we nog het laatste stukje door naar Bruinisse. We willen daar morgen op tijd door de sluis en dan liggen we er maar vast. Iene, miene, mutte, welke haven zullen we nemen? De verenigingshaven of de luxe? Ik opteer voor de luxe; ik begin me een beetje shabby te voelen. Maar weer eens even lekker uitgebreid onder de douche. Het heeft de hele dag af en aan geregend. Bij binnenkomst in de Marina gelijk het regententje weer opgebouwd. Kunnen de pakken, handdoeken en laarzen en onder te drogen hangen/staan. Vers kopje koffie, lekker koekje en een krantje. Zo wachten we tot het droog wordt en we het loopje naar het toiletgebouw (dat hier "badhuis" heet), kunnen maken. 
 




Om een uur of zeven wordt het helemaal droog en de zon gaat zelfs schijnen. Bij de havenmeester lenen we twee fietsen en we gaan Bruinisse in. We maken een tochtje door het dorp en over de dijk en zien een eenzaam bootje door de sluis gaan. Bij thuiskomst is het nog heerlijk weer om buiten te zitten.

1 opmerking:

  1. Ongelooflijk: Herkingen en Bruinisse Marina... leuk dat jullie mijn favorieten bezocht hebben! Ik overweeg trouwens om de Selia in Herkingen te leggen als thuishaven.

    BeantwoordenVerwijderen