85. Stormvloed en Colijnsplaat

Gisteravond bleef het nog lang namiezeren. Jammer, want iedereen zat verstopt onder zijn regententje. Zo maak je weinig contacten. 
Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Daar was alle tijd voor, want de vijf boten die tegen ons aan lagen hadden niet zoveel haast om weg te komen. De kermis is gisteravond nog afgebroken. De reinigingsdienst heeft het maar druk met het opruimen van de resten van een losbandige feestweek. Zierikzee heeft veel leuke kleine, smalle straatjes en een lange kade om langs te wandelen. Daar liggen behalve de "ZZ" vissersschepen zowaar ook bruine vloot schepen. Die hebben we hier nog niet veel gezien. Het plaatsje leeft helemaal van de mosselen. Alles ademt hier visserij. 

























 

Om 11 uur vertrekken we. Met windkracht 4 al kruisend naar de westkant van de Oosterschelde. Wind tegen, stroom mee. Dat zorgt voor kleine steile golfjes. Onze slagen zijn nog nooit zo mooi haaks geweest; jammer genoeg niet onze verdienste maar die van het stroomverzet... Om half 2 zijn we bij de Stormvloedkering. We gaan niet bij de Roompot Marina naar binnen, maar keren direct weer om. Voor de wind, met de bulletalie erin, glijden we oostwaarts richting Zeelandbrug. Vlak voor de brug ligt Colijnsplaat. Onze stop voor de komende nacht. 
 

 

We hadden het al gelezen op de blog van Joost: wat een leuk plaatsje! Een grote haven met ruim 500 ligplaatsen, maar dat zie je er niet aan af. Geen standaard Marina, maar een soort langgerekte vissershaven. Mooi "Yacht Club" gebouw op poten (shirt verplicht-jammer die hebben we niet bij ons; net als de strijkbout en de strijkplank). De havenmeester heeft een uitzicht over de Oosterschelde en de Zeelandbrug om je vingers bij af te likken... Aan het eind van het weggetje heb je de Visafslag. 



Net over het dijkje de dorpsstraat met middenin twee rijen bomen, leidend naar de kerk. Een super, een bakker, een winkel van sinkel en een paar restaurantjes met terrasjes. Alles bij de hand. Geef ons maar dit dorpse, dat bevalt ons beter dan de stad!


 

 


 

1 opmerking:

  1. Hoi Bob & Anita: "Shirt verplicht" betekent dat je iets aan moet hebben, een T-shirt is ook goed...
    Tip: Als jullie gelegenheid hebben, ga dan naar Paal op de Westerschelde. Schitterende natuur, de echte middle of nowhere, met LW in de modder zakken: de enige plek in Nederland waar je een Engels "East coast" gevoel krijgt. Er is een eetcafé en verder niks. Erg leuk!Veel plezier! Joost & Gonnie

    BeantwoordenVerwijderen