136. Onweer



Gisteravond zagen we de boot van Gert liggen. Even wat fris aan boord van de 'Intermezzo' gedronken. Hond Brenson is ongelooflijk gegroeid sinds we haar voor de laatste keer zagen. Het is een mooie hond en een schat van een beest geworden.

De wind draaide gisteravond en wakkerde wat aan. De golfjes waaiden recht de haveningang binnen. Wij lagen daar dwars op, aan de kade, en we hebben dan ook de hele nacht lekker liggen deinen. Het was gelukkig niet zo erg als op de Zeevonk; daar hebben we ons nachten lang schrap moeten zetten om in bed te blijven liggen.

De grote uittocht uit Urk komt al vroeg op gang. De mensen hebben er zin in blijkbaar. Er wordt voor vandaag een warme dag voorspeld met tussen de 25 en 30 graden. Wat een verschil met gisteren.




Ook vandaag halen we weer alle trucs uit de kast, maar het mag niet veel baten. Alle zeilen op, alle zeilen neer, gennaker op, gennaker neer, motor aan, motor uit en alle combinaties daar tussenin. Er staat weinig wind en omdat die voornamelijk van achteren komt, zeilen we hem dood.

Om een uur of 3 arriveren we in Stavoren. In de Marina omdat ik vooral dringend behoefte heb aan luxe sanitair. Kost wel meer dan het dubbele van de jachthavens waar we de laatste dagen zijn geweest, maar ja. Vanavond ga ik lekker uitgebreid van alle voorzieningen gebruikmaken. Er komen buien met windstoten aan, dus goed weer voor dat soort activiteiten. Morgen ga ik met het boemeltje van Stavoren even een dagje op en neer naar Leeuwarden om te werken. Kan Bob mooi aan de boot prutsen...

Voorlopig zitten we heerlijk in de kuip in het zonnetje en in een beetje wind. Wijntje en wat pinda's erbij en een goed boek op schoot. Niet dat ik daar erg aan toe kom, want er valt veel te veel te zien.

Om half 9 begint het te regenen en te onweren. Dat frist de lucht lekker op.

- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten