137. Rustdag



Ondertussen ben ik met het dieseltreintje op en neer naar Leeuwarden geweest om een dagje te werken. Bob heeft in de tussentijd o.a. de was gedaan. Niet met de hand maar in de luxe wasmachine en droger van de jachthaven. Dat is leuk thuiskomen met alle kleren weer schoon op de plank!



Vandaag rustig aan gedaan. Wel even de pomp van het toilet gemaakt. Gelukkig hadden ze daarvoor in Stavoren losse onderdelen te koop. Hij pompt nu weer zo goed dat we op moeten passen dat we zelf niet door het gaatje verdwijnen!


Vanmiddag begint het stadje in rap tempo vol te lopen. Met bootjes wel te verstaan want morgen is het hier Skutsjesilen. Ook een reden waarom we nog een dagje extra gebleven zijn. Als het morgenmiddag net zo hard waait als vandaag, dan wordt het nog een spannende strijd!
Aan het eind van de middag zijn alle skutsjes en hun volgschepen gearriveerd. De kom achter het gemaal ligt helemaal vol. Dat wordt morgen op tijd opstaan om het hele circus door de sluis te zien gaan.





Tijdens onze avondwandeling stuiten we op een gebroken mast die achteloos langs het wandelpad ligt. Onze fantasie begint gelijk te werken: wat zou er gebeurd zijn?












- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten