140. Texel



We vermaken ons kostelijk op het Texel en we genieten weer net zo zeer van de Waddenhaven. We liggen vlakbij de uitgang (makkelijk voor als de hond hoge nood heeft...). Vanuit de kuip hebben we direct zicht op het Havenkantoor; we zitten op de eerste rang ongegeneerd mensen te kijken. Voor wie het niet kent: het Havenkantoor is groot, ruim en modern. Het sanitair is prima en vanaf de derde etage heb je een prachtig uitzicht over de Wadden. Als extra bonus staan de diverse tv's afgestemd op de Olympische Spelen. Handig om straks Anky en Epke aan te moedigen. De WiFi is gratis en redelijk snel.











Het loopje naar het dorp voert eerst langs het grote 'Piratenwrak' en alle andere leuke kinderspeelwerktuigen en -veldjes, druk bezocht door de watersportjeugd. De fietsenverhuur en het kleine winkeltje waar we de krant en brood halen staan ernaast.







Daarna wandelen we langs de vissersschepen en een hele grote watersportwinkel die echt van alles verkoopt. Moeilijk voorbij te komen dus. Bij mijn favoriete 'hebbedingetjes' winkel heb ik ook weer een en ander ingeslagen, daar kan ik niet langs lopen zonder de portemonnee te trekken. Vervolgens worden de terrasjes in het dorp door ons gekeurd. Heel blij ben ik met de nieuwe supermarkt. Was er eerst alleen een heel klein winkeltje met een even zo bescheiden assortiment, nu staat er een nieuwe winkel, dichterbij ook, die veel meer verkoopt.




De Kompaan wil graag een kluiverval in de mast hebben. De heren komen overeen dat Bob, als lichtste, naar boven gaat om de val in te voeren. Dat naar boven hijsen lukt prima. Helaas zit een te lange schroef van de windmeter in de weg. De schroef zit erg vast en ook de schijven voor de val lopen niet zoals het behoort. De expeditie wordt dus afgeblazen. Het gaat zo niet lukken, eerst moet de mast naar beneden. Helaas.

- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten