354. Zierikzee

Het motregent als we wakker worden. De lucht is grijs. Een hele andere dag dan de zonovergoten warme dag van gisteren. De huidige dikke vier die bij Vlissingen staat en de verwachting dat dat vijf wordt, en dan wind tegen stroom, doen ons besluiten in elk geval niet buitenom te gaan. Nico en Elly zijn nog nooit met de boot in Zeeland geweest, dus de beslissing is niet moeilijk. We gaan een paar leuke Zeeuwse stadjes bezoeken voordat het weer het weekend weer wat gunstiger voor ons wordt. Tegen die tijd zorgen we dat we in Vlissingen klaarliggen om de sprong naar de Belgische kust te maken.

We doen het rustig aan met verse broodjes, koffie en een krantje. Daarna hijsen we ons in het zeilpak en reddingvest en gooien we om half 11 los. Net buiten de Roompot staat een beste wind met flinke golven. En dat is dan nog binnen de bescherming van de zeewering. We zijn blij dat we er voor gekozen hebben om niet buitenom te gaan. We zeilen rustig richting onze bestemming Zierikzee. Het is maar een kippeneindje, maar met de stroom tegen doen we er toch nog drie uur over.

Het is laagwater en in de toegang tot de stad krijgen we de schrik van ons leven als we de dieptemeter regelmatig terug zien lopen tot 60 cm. Het zwaard komt omhoog maar we voelen geen grond en lopen niet vast. Raar, het zou hier veel dieper moeten zijn. In de gemeentehaven midden in de stad is het nog betrekkelijk rustig. We liggen al wel gestapeld maar we hebben een mooie plek. In het centrum is het gezellig druk met vooral heel veel toeristen. De bewolking trekt op en de zon begint te schijnen!

Het lamme pootje van de houder van de plotter is onderweg afgebroken. Bob wil een tijdeIijke oplossing maken met een plankje in de kajuitopening. Daarvoor heeft hij een plaatje triplex nodig... Bij de eerste de beste meneer die er niet uitziet als een toerist, vragen we of er een bouwmarkt in de buurt is. Die is er wel, maar dat is nogal een eindje lopen. Eerst mag Bob wel zijn fiets lenen, maar als hij ziet dat die niet past, brengt hij hem even met de auto. Over gastvrije Zeeuwen gesproken!

De jachthaven blijft de hele middag vol lopen met boten. De havenmeester heeft het druk met een plek aanwijzen, op de plaats duwen en havengeld innen. Aardige man. Over de hele lengte van de steiger liggen de boten vijf dik gestapeld. Reuze gezellig!







We drinken de avondkoffie nog in het zonnetje in de kuip. Nico is voor deze vakantie zijn eerste portie mosselen aan het scoren!

- Posted using BlogPress from my iPad



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten