358. Breskens



Voor onze planning staat de wind nog steeds recht tegen. Nog maar even niet dus. De wind is wel aardig gekalmeerd, dat gaat de goede kant op. Het is zaterdag, Nico offert zich op om de dikke weekendkrant en een broodje te halen. Jammer alleen dat hij zonder zijn broodje thuiskomt. Vergeten!

De havenmeester wil voor 10 uur graag weten wat onze plannen zijn. We mogen blijven liggen, maar als we besluiten te vertrekken ligt er een wachtlijst met schepen klaar. De haven is erg gewild blijkbaar. Het weer is best aardig. Het is weliswaar fris en er hangen hele donkere wolken, maar qua sterkte van de wind is het okay. Het zou jammer zijn om deze dag als niks-doen-ligdag voorbij te laten gaan.

Om half twaalf pakken we onze biezen en gaan we de Westerschelde over.
Het water in het begin is erg rommelig maar naarmate we verder komen, wordt het vlakker. We steken over naar Breskens. De Noest en de Sylke zijn daar nog nooit geweest, dus dat is even leuk om te doen. Het is een stukje van niks. Er is normaliter erg veel scheepvaart waar je tussendoor moet zien te laveren, maar nu even niet. De veerboten en de pilotboten komen wel vlakbij ons langs. Heel hoog aan de wind halen we het net. In minder dan een uur zijn we in de marina. Dat is mooi, want heb je tijzeeën tegen, dan is dat kleine stukje opeens een rot end. Dat hebben we goed uitgekiend dus!








De havenmeester is zo vriendelijk geweest twee boxen bij elkaar en vlakbij het toiletgebouw voor ons te reserveren. Dat is een unicum want meestal stalt men de kleine bootjes helemaal achterin de haven en moet je een pokkeneind lopen naar de wc's... De marina is enorm. Het valt ons op dat er vooral grote boten liggen. Ons maatje boot zie je hier niet veel. Bob, Nico en Elly wandelen naar het dorp om boodschappen te doen. Ik wandel naar de douche voor een lekker uitgebreide haarwasbeurt.






's Avonds maken we nog een iets uitgebreidere wandeling naar het centrumpje. Er is een loopbrug à la Harlingen. Jammergenoeg ligt hij niet aan of op de dijk maar gaat hij min of meer langs een industrieterreintje. Met hier en daar uitzicht op de Westerschelde. Dat dan wel weer. De mosseltentjes in het nieuwe hart van het dorp zitten vol. Had Nico dat maar eerder geweten: onbeperkt mosselen eten voor een schappelijke prijs! Het nieuwe plein (met verlichte waterspuiters) ziet er leuk uit maar de echte sfeer ontbreekt een beetje.

Het is zaterdagavond, hoogseizoen, maar we vinden het erg stil overal. Waar zijn al die toeristen?

- Posted using BlogPress from my iPad




Geen opmerkingen:

Een reactie posten