351. Naar IJmuiden

Geen uitslapen vandaag want al om 8 uur gooien we fris en vrolijk de landvasten los. Waarom zo vroeg? Omdat de sluizen in IJmuiden rond het spitsuur een paar uur niet draaien en dat willen we voor zijn. Het is somber weer; geen zon en nog helemaal niet warm. Het is net zo heiig als gister. De zwakke wind is recht tegen. Dat wordt dus weer motoren.








We komen op het Markermeer midden in de wiervelden terecht. Dat is onvermijdelijk. Uit voorzorg hebben we het midzwaard opgetrokken. Daar kan in elk geval niets tussen komen. Maar in de schroef raken wel wat slierten groene versiering verstrikt. De NOEST heeft er ook last van en draait een keer in de rondte om het kwijt te raken. Bij de Schellingwoudebrug hebben we geluk. We kunnen praktisch gelijk doorvaren. Hetzelfde geldt voor de Oranjesluizen. Het is helemaal niet druk met bootjes. Op het Noordzeekanaal slalommen we tussen de af- en aanvarende ponten achter het Centraal Station door. Altijd leuk. Pas tegen de middag breekt het zonnetje door en kan eindelijk de lange broek uit.

Ook bij de sluizen van IJmuiden zit het mee. De deuren staan open en we varen zo naar binnen. Om tien voor drie liggen we in de Marina. Lekker vroeg. Er is nog plek zat en we liggen mooi naast elkaar vooraan de steiger. Dat scheelt een hele lange wandeling naar het toiletgebouw... We klussen wat en bezoeken de lokale supermarkt. Een ijsje gaat er goed in. Jammer dat het zo warm is dat het chocolade ijsje in de hand smelt en op mijn korte broek valt. Dat wordt dus in het toiletgebouw de broek wassen. De schade valt mee en hij hangt al gauw lekker droog te wapperen in het want. Bij een strandtent halen we een visje met toebehoren en die peuzelen we, met een glaasje wijn erbij, in de boot op. Het voelt nu toch echt wel op vakantie!


Er hangen de hele avond erg donkere luchten boven het land. Gelukkig valt er bij ons niets uit. Dit in tegenstelling tot andere delen van Nederland die met onweer en hoosbuien te maken hebben. De heren houden palaver en de dames bemoeien zich er niet mee. Wij laten ons morgen verrassen...



- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten