350. Onderweg

Vanmorgen om kwart voor acht zitten we al in de auto op weg naar de boot. Het is 22 graden buiten dus het belooft weer een mooie dag te worden. In de jachthaven is het bloedheet. We zetten alle bagage binnen, tanken water en zorgen dat we zo gauw mogelijk wegkomen. Het in-en opruimen kan onderweg wel.

Het is nevelig en ongelooflijk stil op het IJsselmeer. Bijna geen wind en geen boot te zien. Dit is een mooie gelegenheid om onze auto-pilot uit te proberen. Hij doet het zowaar! Dat is handig want nu kunnen wij lekker wat rommelen en het krantje lezen. Bob is wel heel actief want hij maakt met een klein sponsje de hele boot schoon. Al die spinnenwebben zijn hem een doorn in het oog...







De zon gaat schijnen en het wordt steeds warmer. Bij de sluis van Enkhuizen is geen kip te bekennen. We vliegen er doorheen. Op het Markermeer lijkt het alsof iemand een windmachine heeft aangezet. Zo is het windstil en zo zeilen we met ruim 6 knopen de gangboorden bijna onder water; hoog aan de wind met rottige knobbelgolfjes schuin tegen. We gaan als de sneltrein maar het is niet echt comfortabel. Ik ben wel blij dat er nu wind staat, anders was het vanwege de warmte bijna niet uit te houden geweest.







Om kwart voor zes arriveren we in de Marina in Monnickendam. De ligplaats van de zelfgebouwde woonboot van Nico en Elly met wie we samen op vakantie gaan. We worden onthaald met koffie en een zalmsalade. Heerlijk! Wat worden we verwend: we hoeven zelf niet te koken... We hebben vandaag een lange dag gemaakt: ruim acht uur aan één stuk gevaren en daarin 43,5 mijl (. ) afgelegd. Dat is niet niks voor een eerste vakantiedag.



- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten