356. Veere

Met de brug van 10 uur vertrekken we uit Goes. Het is een hele uittocht. Grote motorjachten, enorme zeilboten, kleine bootjes: alles dringt door het smalle ophaalbruggetje en ligt tussen de flatgebouwtjes te draaien en te wachten totdat de havenmeester ook de andere brug opent.
Halverwege het kanaal komen we de zes boten van de Zeelandvakantie tegen. De boten die vorig jaar met ons mee zijn geweest met de meivakantie en de zomervakantie. Jammer dat ze net een dag later komen. Wij kunnen niet op ze wachten want we willen op tijd in Vlissingen klaarliggen om naar Belgiƫ over te steken. Over en weer gezwaai en een goede vakantie en mooi weer wensen vliegen heen en weer over het water. Van een der deelnemers krijg ik gelijk al een foto van onszelf toegestuurd.








We passeren de sluizen voorspoedig. We hoeven nergens lang te wachten. Op het Veerse Meer staat een vlagerige, harde wind. We strijken al snel de zeilen want met dit kronkelige water moet de motor er toch ook bij.

Om kwart over twee komen we aan in Veere. We zoeken een plaatsje in de gemeentehaven, midden in het dorp. Het is al druk. We moeten stapelen.
Een van de leuvers van het grootzeil heeft het begeven. Bob keert de hele boot binnenstebuiten om een reserve leuver te vinden maar blijkbaar hebben we die niet meer. De plaatselijke watersportwinkel heeft hem ook niet, dus dan maar twee leuvers omwisselen en morgen in Middelburg kijken of we er nog een kunnen vinden.
De marifoon geeft vandaag plotseling geen positie meer aan. Dat is raar en in geval van nood onhandig want dat is juist een van de voordelen van een DSC-marifoon. Bob moet achterstevoren in de claustrofobische hondenkooi kruipen om te kijken of er ergens een draadje loszit. Hij kan geen gekke dingen vinden. Hij baalt als een stekker totdat ik opper dat er misschien een verkeerd knopje op de marifoon ingedrukt staat. En ja hoor...





Na al deze perikelen gaan we het dorp in. Het waait wel hard en het is frisjes, maar de zon schijnt en het heeft de hele dag niet geregend. Dat is niet iets wat ze in de rest van Nederland kunnen beweren. We klagen niet.

's Avonds, als we voor de nacht naar het toiletgebouw willen, blijft het niet meer droog. Maar het zit heel gezellig in de boot terwijl de regen op het dak tikt. Wat te snoepen en te drinken, boekje erbij, internet: we vermaken ons prima. Extra lekker om daarna diep onder je warme dekbed te kruipen!

- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten