353. Roompot





Om half zes gaat de wekker. Het is vakantie maar we moeten het bed uit: het hoogwater valt vroeg dus we gaan op pad. Eerst weer terug door de sluis. Wie komen we daar tegen? Een groepje bekenden van de Toerzeilers die met een vakantietocht bezig zijn. Zo vullen we met bijna alleen Toerzeilers de sluis. Allemaal grote jachten, dus die zien we nooit meer terug... Gaan veel te snel voor ons.






Het is zo vroeg op de dag nog windstil. Dus weer het arme motortje aan. Dat maakt overuren deze vakantie. Later komt er wel wind maar die staat tegen. Zo motoren we een eind weg totdat Bob via de marifoon een weerbericht van radio Oostende opvangt. In de namiddag windkracht 5 tot 6. Daar hebben we geen trek in dus we wijzigen de plannen. We zijn nog op tijd om bij de geul de Banjaart af te slaan richting de Roompot. We verleggen de koers en kunnen nu zeilen. Dat gaat nog even lekker hard.







Om half rwee zijn we door de Roompotsluis en om twee uur arriveren we in de Marina. We hebben een mooi plekje aan de langssteiger, dichtbij het toiletgebouw. We liggen wel aan de Kalverstraat van de haven, iedereen loopt langs. Heel gezellig: zo hoor en zie je nog eens wat!







We houden een rustige middag. We luieren wat, doen klusjes en wat boodschappen. Bob tankt de lege jerrycans diesel vol zodat de Yanmar er weer even tegen kan.





- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten