348. Generale

De 'generale' voor de vakantie. We hebben de hele auto alvast vol met proviand en andere 'onmisbare' inventaris voor onze boot. Zelfs de wadpoten en een paar extra jerrycans met diesel gaan mee. Er verdwijnen ook een paar items vice versa van de boot naar huis, zoals de winterpakken en wat oude kussens. Altijd moeilijk te bedenken wat je vooral niet moet vergeten en waar je eigenlijk wel zonder kan.

We zeilen naar het zuiden. Ondanks de vrij hoge golven die we schuin tegen hebben, gaan we als een speer. Ons bootje slaat zich er dapper doorheen. Op naar Stavoren. We zijn er al een tijdje niet meer geweest en het is altijd leuk om daar op de dijk en bij de sluis te kijken. In de haven blijken we aan dezelfde steiger als Madame Rosa te liggen: wel bekend van vorige blogs.
Ons middelste kleinkind besluit dat hij wel even bij opa en oma langs wil, dus sleept hij zijn ouders mee voor een kort bezoek. De kleine krummel vermaakt zich kostelijk maar is wel teleurgesteld dat hij niet bij opa op de boot mag. Geen zwemvest bij ons, dus tja.... dan maar even op de wal vermaken!
Daarna gaan we op de 'Madame' aan de borrel. De wereld is klein, hun boot ligt in dezelfde haven als waar de Zeevonk nu ligt (zie sylpost.blogspot.nl).
Heel gezellig gekletst en genoten van de eigengemaakte kwee-peer brandewijn...

We worden al zo lui dat we voor een weekendje geen warm eten meer meenemen. Er zit niets anders op dan langs de visboer te gas. Het blijft behelpen...
Morgen met gezwinde spoed dezelfde weg terug naar huis en weer een paar daagjes werken.


- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten