317. Harlingen

Het is een regenachtige dag. Dan valt er weer een felle bui, dan is het even het droog, vervolgens spettert het een beetje. Dat gaat de hele dag zo door. Van schrik slapen we lang uit. Zodra de regen even opgehouden is, komen plotseling allemaal koppies uit de boten tevoorschijn. 
De lange lijnen hebben het prima gedaan, alle boten liggen ondanks het grote verval nog netjes langs de kant.





Bob en ik wandelen door de stad maar moeten om de haverklap ergens naar binnen vluchten. Zo drinken we koffie in restaurant Zeezicht en vermaken we ons kostelijk in de (warme en droge) vertrekhal van de veerboot. Het is een drukte van belang. De hele hal staat potjevol jongelui die (voor het eerst?) alleen op kampeervakantie gaan. Tenten, tafels, stoelen, partytenten en zelfs hele geluidsinstallaties op wieltjes worden meegesleept. Vermakelijk.


De familie Bancken gaat met de trein naar het planetarium in Franeker. Joyce had het altijd al een keer willen zien en dat komt nu goed uit!



De anderen bezoeken het herbouwproject expeditieschip Willem Barentz. We bekijken de tentoonstelling en de film en beklimmen op de bouwplaats het schip in aanbouw. Knap dat dit hele project opgezet is en gerund wordt door vrijwilligers. De bejaarde man die ons rondleidt hoopt dat hij nog meemaakt dat het schip in de vaart komt.



De wind trekt behoorlijk aan en het regent pijpenstelen wanneer we de werf verlaten. Wij zoeken dekking in de Albert Heijn en vluchten daarna de HEMA binnen. Een 'vieruurtje' voor € 1. Daarvoor kan je het niet laten staan... We zijn niet de enigen van ons gezelschap!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten