314. Oudeschild 2

De dag begint weer goed. Het is minder zonnig dan gisteren, maar verder best wel aangenaam. De regen die eerder voorspeld is, valt niet. Hooguit spettert het nu en dan een beetje. Ook de Mi Dushi kan nu naast de anderen op het rijtje liggen. Gezellig zo met ons vijven naast elkaar!


We leggen de boten nog eens extra goed vast. Voor morgen wordt een windkracht 9 tot 10 voorspeld... Alle losse flapperende dingen worden weggehaald of vastgebonden. We hangen extra stootwillen op en dubbelen de landvasten. De landvasten achter lopen door een glijstang op de meerpaal. Helaas ontbreken de ringen hierin zodat de lijnen bij eb op het laagste punt zichzelf op de lasnaad vastklemmen en bij vloed niet mee omhoog willen. Ze trekken de boot dan naar beneden. Wij hebben een trucje met elastieken bedacht die de lijnen omhoog moeten houden. Het is wat gefröbel voordat het min of meer naar ons zin zit. We zijn benieuwd of het gaat werken! 


Men is wederom druk in de weer met de gehuurde fietsen. Verschillende groepjes waaieren uit over het eiland. In de middag doen enkele dames boodschappen voor de geplande barbecue in de avond. De plaatselijke supermarkt heeft niet alles in het assortiment wat op hun boodschappenlijstje staat, dus het menu wordt hier en daar wat aangepast. 

De heren en Miranda brengen een bezoek aan de Texelse bierbrouwerij. Ze krijgen uitleg, een rondleiding en een proeverij. Aan Stache te zien valt het bier erg zwaar...Direct na hun terugkomst stoken we de barbecue op, want later in de avond zal het misschien gaan regenen. 


Tassen vol met etenswaar en drinken worden naar de barbecueplaats gesjouwd. Miranda en Carl zijn druk geweest met spiesjes maken en in de marinade leggen. Annemarie en Joyce hebben heerlijke salades gemaakt. Danique snijdt het stokbrood en Jan staat achter de barbeque. We smullen en we smikkelen. Het meeste eten gaat schoon op! 
Annemarie heeft nog even een 'oeps' momentje als haar volle bord in haar schoot belandt! Ik mag er geen foto van maken maar ik doe het lekker toch...


Op verzoek van de dames sluiten we af met marshmellows op een stokje. We genieten van de mierzoete dingen met een knapperig korstje die overal aan blijven plakken. Jan vindt ze trouwens ook heel lekker..!Wonder boven wonder blijft het de hele avond droog.
Nog een paar potjes Kubbs en dan breken we langzaam op. Het begint ook wat frisser te worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten