312. Den Helder - Oudeschild

Fris en fruitig staan we om tien uur klaar om te vertrekken. We kijken eerst nog even of we aan de andere kant van onze steiger een medewatersporter moeten helpen met aanleggen. Gelukkig is onze hulp niet nodig. Beetje grote boot, dat wel.


We melden netjes per marifoon de Verkeerscentrale Den Helder dat 'vijf jachtjes' de haven gaan verlaten. Even later horen we hoe de meneer van de centrale dat op zijn beurt aan de binnenkomende vissersboten meldt. Grappig.
We hebben een lekker windje, niet te hard, en stroom achter. We gaan als de brandweer. Het water van de boeggolf ruist en bruist. Ik vind dat een heerlijk gehoor. Zout water klinkt heel anders dan zoet water, echt waar...! We proberen wat foto's van het naast ons varende schip van Carl en Miranda te maken. Toevallig kunnen we ook een stoer plaatje van de Dizzy B samen met de veerboot schieten.Binnen het uur zijn we aan de overkant. Vanwege de dwarsstroom schuifelen we als een stel bijziende krabben de haven van Oudeschild binnen. Onze berekening dat we rond deze tijd de meeste kans op een vrije plek in de jachthaven hebben, klopt als een bus. Vier van ons meren af op een echte A-locatie: dichterbij het haven- annex toiletgebouw is niet mogelijk. De Mi Dushi ligt een steiger verderop. Het is mooi weer, hoogseizoen en megadruk in Oudeschild. Onze Toerzeilers wandelen naar het dorp en de haven, bekijken de winkeltjes en vereren in het bijzonder de watersportshop en de supermarkt met een bezoek. Bob doet een paar kleine klusjes en steekt Jan aan. Even later staan ze samen te rommelen met touwtjes en met smeermiddelen. Annemarie en ik houden ons vooral bezig met het coachen van- en opdrachten geven aan de heren. Daar we als vrouw goed in multitasken zijn, combineren we dit met zonnebaden en lezen.


Marnick heeft in een winkel advies gekregen over het vissen in (of is het'op'?) zout water. En verduveld, hij gooit zijn hengel uit en heeft er gelijk drie kleine hardertjes aan zitten! Ze moeten nog wel even wat groeien voordat de familie er een maaltijd aan heeft, maar het begin is er.


Met een groot deel van de groep maken we een avondwandeling over de dijk naar de haveningang. Het is bijna donker als we terugkomen. Het is een mooi gezicht om vanaf het hoge havengebouw naar al die knipperende en flitsende witte, groene en rode boeien op het Wad te kijken.

De gevaren route van vandaag:Geen opmerkingen:

Een reactie posten