313. Oudeschild

Er schijnt een prachtige zonnetje bij het wakker worden. Bob haalt croissantjes en we kunnen alweer heerlijk buiten ontbijten. Én tegelijkertijd zitten we te puzzelen met alle mogelijke weersverwachtingen, want zoals gewoonlijk zijn die het nooit met elkaar eens. We houden om 10 uur een palaver op het dakterras van het havengebouw. De vraag is wat we de komende dagen gaan doen. 

Uiteindelijk is de conclusie dat we jammergenoeg Vlieland moeten laten schieten. We zouden er wel heen kunnen, maar op dit moment ligt de haven nog steeds vol en terugkomen is een ander verhaal. Dat zou een vrij lange, oncomfortabele reis worden met wind tegen stroom. Daar heeft niemand zin in. Langer wachten met teruggaan kan ook niet want dan gaat het nóg harder waaien én deze en gene moeten zondag over een week weer thuis zijn.

Terug naar Den Oever of Den Helder is eigenlijk ook geen optie. Daar komen we net vandaan. Joyce oppert al dat we dan niet de Toerzeilers maar de 'Retour'zeilers zouden zijn... Wel een leuk alternatief is Harlingen. Dat is een mooie, lange tocht met daarbij weer een nieuwe ervaring: afmeren langs de kade van een getijdehaven. We kunnen daar morgen naar toe vertrekken met heel weinig wind óf zondag met meer wind. Voor dat laatste wordt gekozen. Zaterdag vertrekken doen we zeker niet want dat schijnt een bizarre dag te worden met een windkracht 9 tot 10... We zijn gewaarschuwd. 

Dat betekent dat we nog een paar dagen op Texel kunnen doorbrengen en dat schept gelijk nieuwe mogelijkheden. Plannen worden gemaakt en fietsen gehuurd. De familie Drost is wel zeer actief: ze peddelt het hele eiland rond en zwemt in zee. Een ander groepje fietst eerst naar het verdedigingswerk 'de Schans', dan naar de Georgische begraafplaats en van daar naar Den Burg. Het is er gezellig druk en de terrasjes zitten vol.
Jan test de 'Texels skuumkoppe'. Alhoewel hij ernstig kijkt, is het volgens hem wel een heel lekker bier!


De kaart van Het eiland wordt bestudeerd en de groep splitst zich.'De oudjes' vinden het wel mooi en fietsen terug naar de boot. De jonkies fietsen nog een stuk verder, naar het Noordzeestrand, en nemen zelfs ook een duik in zee.


Carl heeft het Kubb (Konigs-)spel aangeschaft en 's avonds na de koffie proberen we het met ons allen uit. Het is een leuk spel dat door de deelnemers fanatiek wordt gespeeld. Marije blijkt een absolute crack te zijn. We vermaken ons kostelijk en hebben zelfs bekijks van andere bootjesmensen...


Morgen weer zo'n fijne dag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten