258. Operatie dieseltank

Wederom een heerlijk zonnetje bij het opstaan. We blijven vandaag in Oudeschild dus uitgebried douchen, handwasjes doen en het beddegoed te luchten hangen. 
Koffie, croissantjes en een krantje bij het ontbijt. Lekker 'chillen' in de kuip. Wat wil een mens nog meer!

Else en ik gaan op de vouwfiets naar de supermarkt. Kratje voor de boodschappen achterop. Onderweg blijkt er 'havenmarkt' te zijn. Schattige slofjes van Texels schapenwol gezien, maar welke maat 'schoen' hebben die twee kleine kereltjes van ons in de winter...?

Bij terugkomst zijn de mannen bezig de Arrivee te verplaatsen naar de ponton met de bilgepomp. Een havenmeester met een rubberboot helpt duwen. Het is zo gepiept want de boot ligt vlakbij. 


De slang van de pomp van de jachthaven is te star en te dik.Besloten wordt om Jakko de monteur erbij te halen. Hij komt later met zijn eigen pomp en gereedschap langs. Met vereende krachten wordt de vervuilde diesel uit de tank van de boot gepompt.
Bij het overvaren van de boot naar de steiger doet de motor het nog steeds niet goed. Jakko komt langs voor de rekening en kijkt gelijk even. Wat blijkt: er is benzine getankt in plaats van diesel... Jakko weer terug naar Den Burg om zijn gereedschap op te halen en wederom de tank leeg te pompen en te ontluchten. 

Bob en ik fietsen een rondje door het dorp en kijken bij de haven. Het is druk met vissers- en rondvaartboten. We nemen alweer het zoveelste ijsje; als het de hele vakantie zo warm blijft, kunnen ze ons straks van boord rollen...


Eke en Else, Adri en Annelies pakken ondertussen een huurfiets en verkennen het eiland. De laatste twee zwemmen zelfs in zee! Moe en rozig komen ze terug.
Tijdens hun late diner houden we gelijk palaver. Plannen genoeg, maar eerst even de ontwikkelingen op de Arrivee en het weerbericht morgen afwachten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten