266. Afscheid

Om 8 uur zijn we allemaal present. Helaas niet fris en vrolijk, want ik hoor van iedereen dat hij/zij slecht heeft geslapen. Komt het door het naderende afscheid? Door de laatste trip over de Wadden, door de gedachte aan de sluis van Kornwerderzand of zijn het de slechte vibes van Harlingen zelf? Ik hoop niet dat het het laatste is, want ooit willen wij er wonen. Elke nacht last van slapeloosheid lijkt me dan geen optie.

We zijn niet de enigen die de Noorderhaven verlaten. Er maakt een hele vloot voor en achter ons los. Slimme Jaap is, inclusief een draai (hij lag achterstevoren), de eerste die door de brug gaat. Er staat nog niet veel wind. We trekken de fok bij en motorsailen op deze manier met een flink tempo richting Kornwerderzand. We zien wat er achter ons aankomt en willen niet als laatste bij de sluis arriveren; lange wachttijden zijn dan het gevolg. En wachttijden, dat is waar vooral Adri en Annelies geen belang bij hebben. Zij willen proberen vandaag Amsterdam te bereiken en vannacht de stad te passeren. Dat alles omdat het traject vandaag bezeilbaar is en het morgen hard - en recht tegen - gaat waaien.



We hebben vreselijk veel geluk. We komen aanvaren en de brug en de sluis gaan voor ons neus open. We kunnen zo naar binnen. Binnen anderhalf uur zijn we vanuit Harlingen op het IJsselmeer beland. Een absoluut record. In en buiten de sluis nemen we voor de laatste maal afscheid van de Arrivee en de Free Spirit. De Svaj heeft waarschijnlijk in Harlingen een brugopening later genomen. We hebben ze niet meer teruggezien. 

Ieder gaat zijns weegs en dit is het dan: 
het definitieve einde van de vakantietocht voor kleine boten 2014!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten