265. Naar Harlingen

Het wordt saai, maar het is weer een prachtige morgen. We ontbijten op ons dooie gemakje en pakken daarna de fietsjes naar het dorp. We kopen vers brood voor onderweg en strijken neer op een terrasje voor een laatste kopje koffie op Vlieland met een cranberry gebakje... De veerboot komt net aan en we zien een bonte stoet van vakantiegangers langskomen.

Tijdens het palaver besluiten we iets eerder te vertrekken zodat we niet zo laat in Harlingen arriveren. Zodra we klaar zijn met de voorbereidingen gooien we de trossen los. We hebben onderweg prachtig weer. Een heerlijk windje (uit de goede hoek, dat ook nog) en een stralende zon. Wat een verschil met gisteren! We hebben een heerlijke zeiltocht en maken snelheden van 6.8 knopen door het water. En dat exclusief de stroom die we mee hebben. We vliegen bijna over het water!


Tegen vieren arriveren we in de havenmond. We moeten wachten op de opening van de Prins Hendrikbrug, maar om half vijf liggen we 'te plek'. Vier of vijf rijen dik gestapeld langs de kade. Het is druk in de Noorderhaven... Wat schetst onze verbazing als we Fre en Dirk met hun boot de Freija (reisgenoten van vorig jaar) vlakbij zien liggen! We spreken af met ons allen in de Poffertjeskraam te eten. Zoon Michiel met vrouw Alies & zoon Tim zijn ook in Harlingen en komen eveneens naar de Poffertjeskraam. Het wordt een hele reunie en het is reuze gezellig! We eten geen poffertjes maar pannenkoeken. Iedereen smult ervan en Jaap kan zich nog maar net bedwingen zijn bord schoon te likken... 


Onder het eten houden we gelijk palaver: hoe nu verder? De weerberichten voor de komende dagen zijn niet best. Er wordt veel regen en wind verwacht. De bemanning van de Free Spirit moet nog naar Zeeland terug en Gerard en Eke willen zaterdagavond in Sneek zijn. Met algemene stemmen wordt besloten dat we morgenvroeg gelijk doorvaren naar Kornwerderzand en daar, op het IJsselmeer aangekomen, de tocht beeindigen. Zo heeft iedereen nog de gelegenheid voor het slechte weer de thuishaven en/of beschut water te bereiken.

Na afloop lopen we een rondje door het centrum zodat het eten wat kan zakken. Daarna willen we nog even in de kuip zitten schemeren. We zijn maar net geinstalleerd of we worden op de kant geroepen door onze voltallige groep medereizigers. Alweer de klim over vier boten heen... de buren zullen wel blij met ons zijn! De groep heeft een presentje voor ons: als dank voor onze begeleiding krijgen we een flesje Vlielander Kruidenbitter cadeau... Adri en Annelies, Gerard en Eke, Jaap en Else jullie ook enorm bedankt voor jullie gezelligheid. Wij hebben dankzij jullie twee hele leuke vakantieweken gehad!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten