255. Makkum

Gisteravond laat Eke ons proeven van een fles 'Hugo'. Niemand kent het, maar het blijkt een drankje op basis van Prosecco, vlierbloesemsiroop, munt en citroen te zijn. Normaal drink je hem ijskoud, maar daar de Svaj geen koelkast of -box aan boord heeft, behelpen wij ons het met de lauwe variant. Er zitten bubbels in en dat drinkt als limonade. Eke heeft alleen nog een theeglas voor zichzelf. Al gauw kleuren haar wangetjes steeds roder en verklaart ze aan ons, met een heel serieus gezicht, dat ze alleen drankjes drinkt die ze lekker vindt...



Voor grote delen van het land wordt vandaag noodweer verwacht. Langdurige buien die voor overstromingen zorgen, met grote hagelstenen en een klap onweer. Wij krijgen alleen 's avonds een paar drupjes regen die de naam 'bui' niet verdienen. Op de een of andere manier lijken wij het slechte weer steeds te ontlopen.

We besluiten gezamenlijk ergens een bakje koffie te halen. Zodra Adri en Annelies uit gegeten zijn, zoeken we een restaurantje op. We hebben een hele gezellige avond en het is al donker als we het etablissement verlaten. Voor diegenenen die nog naar een 'echt' toiletgebouw willen, ligt nog een 'excursie' naar de Marina in het vooruitzicht. Het is een heel eind lopen voordat daar een laatste plasje gepleegd en/of de tandjes gepoetst kunnen worden. Maar het is buiten een heerlijke temperatuur, het is voorwaar geen straf om nog een ommetje te maken.

Bij terugkomst gaan de oordopjes in (de boten liggen nog steeds tegen elkaar aan te kraken en te piepen) en ik val in een diepe slaap.

Vannacht regent het flink maar vanmorgen is het droog. We hebben afgesproken dat we het palaver houden in het leugenbankje. Helaas heeft vannacht (waarschijnlijk) een jongeling met iets teveel drank op de boel onder gekotst (excusez le mot...) dus het wordt niet in, maar voor het leugenbankje. Jaap is onze oudste deelnemer: (maar niet) uit 1619 zeggen we gekscherend...



De volgende bestemming wordt Makkum. We vertrekken op tijd want er wordt later op de dag meer wind en een draaiende wind naar de verkeerde hoek verwacht. Onderweg maak ik wat foto's van de Arrivee en van de kontjes van de Svaj 2 en de Free Spirit. De laatste twee boten zijn zo snel dat we daar deze vakantie vermoedelijk ook alleen maar de achterkant van zullen zien...



De wind trekt inderdaad aan en met een dikke vijf lopen we Makkum binnen. We kunnen terecht aan een steiger in de Vissershaven. Leuk met ons vieren bij elkaar. Jaap en Bob rommelen wat met een waterslang, de een doet een wasje, de ander verkent al lopend of op de fiets het dorp en de nabije omgeving, de volgende brengt een bezoek aan de supermarkt. Zo vermaken we ons wel. 


We hebben daarna allemaal zin in een borrel. Gelukkig staat er, heel handig voor ons, een grote picknickbank op de kant. We nemen glazen, drank en knabbels mee en zitten daar nog lang te kletsen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten