250. Kamperen & bootjes kijken

Het wordt de Noord Normandische kust tussen Dieppe en Le Havre. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: toch weer een vakantie  'met water'.  Het is bloedheet in Europa dus een fris zeewindje is ons meer dan welkom. Bovendien is deze bestemming in twee korte of in één lange etappe met de auto goed te bereiken. We hebben maar zes dagen; dat is wel een factor van belang.

De krijtrotsen aan deze kant van het Kanaal hebben we niet eerder van dichtbij bekeken. Het blijkt de moeite waard.

zonsondergang
Lieve kleine kustplaatsjes al dan niet met een haventje. Geen gele zandstranden maar witte, ronde kiezels langs de hele kust. Het is even oppassen en van bil naar bil wiebelen voordat je een enigszins comfortabele zitpositie hebt gevonden... Het is trouwens ten strengste verboden een of meerdere exemplaren als souvenir mee naar huis te nemen: ze zijn dringend noodzakelijk ter bescherming van de kust.

kiezels, kiezels, kiezels...
Het kamperen zijn we na vijftien jaar nog niet verleerd. Het is weer als vanouds. De uitrusting blijkt comfortabel en compleet; we zijn niets vergeten. Dat vinden we best wel knap van onszelf: het zit dus nog wel goed met ons geheugen!

ziet er geroutineerd uit!
We halen ons Frans een beetje op: we bestellen bij de bakker  'une baguette et deux croissants'. We wandelen, we klimmen en we fotograferen. We verbazen ons tijdens de dagtochtjes over de donkere bossen en de hoge heuvels zo direct langs de kust.

klimmen...
We 'kijken boten' en zien een enkel Toerzeil vlaggetje wapperen. We vinden de plaatselijke zeilboten over het algemeen vrij klein. Het lijkt ons met mooi weer ook goed te doen: hier varen. Wie weet een volgende vakantie? En passant ontmoeten we onze Belgische zeilvriend Kris met familie. Of all places langs de gehele Franse kust blijkt hij anderhalve kilometer van ons vandaan in een chaletje te zitten!

droogvallen zonder wadpoten
plaatselijke schoonheid
Op de weg terug horen we op de Nederlandse radio over de Nationale Herdenking vanwege de vliegtuigramp. Dat was ons ontgaan. Om vier uur staan wij, en vele andere auto's met ons, stil op een parkeerplaats langs de snelweg. Een vreselijk gebeuren maar mooi dat zoveel mensen meeleven.

We komen thuis, pakken uit, douchen, wassen en drogen en pakken weer in.
Op naar de Toerzeilers vakantietocht!

2 opmerkingen:

  1. jaja, dat was een bijzondere verrassing om jullie daar te treffen, en dan nog in hetzelfde dorpje! Het was trouwens een zeer gezellige ontmoeting!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet het er daar mooi uit zeg. Ga toch eens kijken of we volgend jaar met de kinderen daar naartoe kunnen gaan.

    BeantwoordenVerwijderen