249. Tent

Nee, ik heb het niet over een kuiptent maar over een ECHTE tent! Dat komt zo:

We waren een paar weken geleden in een kampeerwinkel. Elke rechtgeaarde watersporter weet dat dezelfde artikelen in een kampeerwinkel vele malen goedkoper zijn dan in een watersportwinkel. Die laatste winkeliers leven nog steeds in de veronderstelling dat watersporters per definitie vermogende lieden zijn. Dat klopt volgens mij niet, maar wie ben ik.
Enfin, ik koop een caravanspiegel voor in de toiletruimte en nog wat kleine dingen. We lopen daar wat rond en het oude kampeervirus begint langzaam op te komen... Wat hebben we een plezier gehad tijdens onze kampeervakanties met de kinderen! Leuk ook om al die spulletjes weer te zien.

Deze vakantie zijn we een week vrij, gaan we twee weken met de Toerzeilers op pad en zijn we weer een week vrij. Dat is een erg versnipperde vakantie dus. Om nu die eerste week zelf over het IJsselmeer en het Wad te kruisen: dat doen we de weken daarna ook al. We hebben even behoefte aan iets anders; wat nieuws. Langzaam begint bij ons de gedachte post te vatten dat het eigenlijk wel heel leuk zou zijn om ook weer eens met een tentje op pad te gaan. Nu met ons tweetjes en zonder honden. Licht bepakt met alleen een auto -zonder aanhanger of caravan- ben je reuze flexibel. Spannend om naar de bergen af te reizen of naar een andere plek waar we met de boot niet zullen komen. We krijgen er steeds meer zin in. Het lijkt ons ook leuk om een uitrusting op zolder klaar te hebben staan om à la minute je biezen te kunnen pakken. Bijvoorbeeld bij slecht zeilweer.

Die week doen we wat onderzoek en met een verlanglijstje in de hand gaan we naar een grote kampeerhal die alle artikelen op dat moment in de aanbieding heeft. Het leuke is dat als je al een boot hebt, je niet zoveel hoeft bij te kopen. Een tent vanzelfsprekend, twee slaapmatrasjes en je bent een heel eind. De rest van het benodigde inventaris 'lenen' we uit de boot.


Na de hele tentenshowroom bekeken te hebben, komen we uiteindelijk uit op een model dat ons allebei erg aanspreekt. De cirkel is weer rond: 30 jaar geleden kochten we een Albatros van het bekende Nederlandse bedrijf De Waard: het was een zware, degelijke, stormvaste, katoenen pyramidetent die ons in de loop der jaren heel wat plezier heeft bezorgd. Nu vallen we voor een lichtgewicht tent van datzelfde merk. Een klein pakketje van polyester omdat we willen trekken. Een katoenen tent nat opvouwen en wegbergen is dan geen goed idee. Twee slaapmatjes erbij en opa en oma kunnen op stap! We zeggen al tegen elkaar: de kinderen zullen ons wel voor gek verklaren...

We zetten de tent provisorisch op in de tuin op om op de camping niet gelijk een flater te slaan... Geen groter vermaak dan leedvermaak om mensen met doek en stokken te zien worstelen en een aandachtig kijkend publiek dat het geheel al gniffelend zit gade te slaan. Maar goed dat we even proefdraaien want er blijkt een stok te missen. Terug naar de winkel om een nieuw pak stokken te halen. Daarna past het perfect... nu nog beslissen waar we heen gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten