252. Tien kleine negertjes...

Het is warm en het blijft de hele dag droog. 's Morgens is er eerst geen wind, daarna begint het flink te waaien. In het dorp zien we tijdens een wandeling de wereldberoemde 'Flyer' van Connie van Rietschoten liggen. De boot wordt momenteel gerefit en ziet er nu al uit als een plaatje!


We liggen zelf heel comfortabel eerste rang in de jachthaven van Enkhuizen; we zien iedere boot al van verre aankomen. De Arrivee (what's in a name) arriveert als eerste. Daarna tuft de Chanty naar binnen. Gezellig om iedereen weer te zien!

Op de IPad vinden we een mailtje van de familie van de Vaderpipan. Hun boot ligt al wel in het water maar is nog niet helemaal klaar. Er wordt hard gewerkt aan het monteren van het beslag. Ze hopen over twee dagen alsnog bij ons aan te sluiten.
Het volgende mailtje is van de Svaj 2: hun motorsteun zit los en moet eerst gerepareerd worden. Ook zij hopen later bij ons steeds kleiner wordende Armada aan te haken. 
Daarna check ik de mail niet meer; stel je voor dat er nog meer afzeggingen volgen... Het is net het verhaal van Agatha Christie; toen waren er nog maar vier.

Gelukkig komt even later wel de Free Spirit binnenlopen. Zij komen uit 'De Put' in het Haringvliet (excuses: ik zal nooit meer het woord 'Herkingen' gebruiken...) en hebben al een hele reis achter de rug. Met vier boten is ons gezelschap op dat moment compleet. We liggen gezamenlijk, twee aan twee gestapeld pal naast alle voorzieningen in de haven.




Tijdens het avondpalaver besluiten we morgen naar Medemblik te varen. Een kort tochtje om uit te rusten en om 'erin te komen'. Voor de rest van de eerste week hebben we het plan om noordwaarts,  naar de Wadden, te trekken. Nu maar hopen dat het weer net zo mooi blijft als voorspeld wordt!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten