251. Aanloop tocht

Woensdagavond komen we terug uit Frankrijk. Donderdag overdag zijn we druk met kampeerspullen uitpakken, kleding wassen, drogen en strijken en de bootspullen inpakken. 's Avonds brengt onze zoon ons met een auto vol schone kleren en de 'geleende inventaris' naar de boot. 

Vandaag, vrijdag, beginnen we de dag met het 'kuisen' van de Sylke. Dat is hard nodig: overal spinnewebben en spinnenpoep. Ben je even weg: heb je dat weer! Na verloop van tijd ziet de boot er weer fris en fruitig uit en verlaten we onze haven van de afgelopen tien weken. Tot ziens Makkum, tot een volgende keer!

Het is niet koud maar wel regenachtig: zeilpak dus maar over de korte broek aan. Met een heerlijk windje zeilen we richting Enkhuizen. Voor het laatste stukje moet de motor nog even bij: de wind zakt in en komt van alle kanten. Nog steeds met regen lopen we Enkhuizen binnen. We kunnen in de Compagnieshaven gelijk 'onder de hijskraan'  terecht. De plek waar we morgen met de andere vijf boten verzamelen voor de start van onze vakantietocht.

Na zevenen wordt het droog en gaat er een flauw zonnetje schijnen. De plassen staan in het grootzeil;  we hijsen de zeilen en laten ze in de wind wapperen. De zeilpakken hangen we aan de achterstag, de laarzen staan op het dek te drogen. Zo zijn we binnen een mum van tijd van alle nattigheid af. 


Het is gezellig druk in de haven. Alle bemanningen komen opgelucht naar buiten; blij dat het eindelijk  droog is. 

Wij zijn er klaar voor: wat ons betreft kan de vakantietocht beginnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten