253. Niets zo veranderlijk...

...als het weer!

Vanmorgen kijken we naar de weerberichten en er lijkt iets veranderd. Er wordt voor de komende dagen hardere wind voorspeld en ook uit een iets minder gunstige richting. Dat zou op het Wad betekenen een vrij krachtige wind tegen stroom. Dat is niet ons idee van een gezellige tocht.

De plannen worden aangepast. We steken eerst over naar Stavoren en kruipen vanaf daar langzaam langs de Friese kust omhoog zodat we aan het eind van de week in Harlingen zijn en zo alle opties  openhouden.

We maken een ver-ruk-ke-lij-ke oversteek. Er komt toch nog wind en in plaats van de verwachte drijfpartij-met-vliegjes wordt het een heerlijke zeiltocht. De bemanning van de Free Spirit geniet zo, dat ze er bij Stavoren nog een extra rondje aan vastknopen! We varen vlakbij de Shanty en maken wat actiefoto's van boot & bemanning.


Gisteravond ontmoetten we toevallig een andere Toerzeiler die nog een grote verenigingsvlag overhad. Of wij er belang bij hadden? Natuurlijk; dat is handig om in de haven hoog in de mast te hijsen als herkenningspunt voor onze medevakantiegangers. De vlag bewijst vandaag direct dienst. 




In de buitenmarina van Stavoren is het heel goed manoeuvreren om netjes in de veel te grote boxen te komen. Het waait een kleine vijf en de wind komt dwars van achter. Plezier verzekerd... Uiteindelijk liggen we keurig naast elkaar, vier op een rij, afgemeerd. Marianne verrekt haar schouder een beetje maar wordt op de steiger direct, onder ons aller welgemeende belangstelling, door Jaap onderzocht en gerustgesteld. Handig zo'n medisch onderlegde medereiziger, altijd in de buurt!



Tegen zessen bellen Gerard en Eke dat de motorsteun (provisorisch?) is gemaakt en dat ze al in de buurt van Stavoren zijn. Even later voegen zij zich bij ons. Ons groepje groeit weer aan: vijf boten aanwezig; nog een te gaan!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten