131. Tropisch

Volgens de verwachtingen is het de laatste tropische dag vandaag. Vanavond komt er onweer en vanaf morgen wordt het kouder en wisselvalliger. We vinden het niet zo heel erg want deze hitte is minder draaglijk dan die in de Carieb.

Aan het eind van de ochtend verlaten we Muiden en motoren we richting Naarden. Het is bladstil. En ja, het bewijs wordt geleverd: we kunnen echt onder de Hollandse Brug door! Het barst hier van de waterplanten; we zijn benieuwd of we zonder aanhangsels de haven bereiken.

De jachthaven van Naarden is vanaf het water niet te zien. Er is een opening tussen de bomen waar je tussendoor moet varen en dan pas komt de enorme haven in beeld. Vriendelijk en gastvrij en gelegen in een prachtige omgeving. We mogen gratis fietsen lenen om mee op stap te gaan. Helaas is er geen mandje voor de hond aanwezig. Dat lossen we op door in de scheepswinkel een kratje te kopen. Bob bindt het met touwtjes op de bagagedrager en Joris heeft zo een prima uitzichtplek. Hij blijft ook rustig zitten. Tsja, hij is ondertussen met al die huurfietsen op de Waddeneilanden wel wat gewend!

Bewapend met een heleboel drinken fietsen we naar Naarden. Een leuk stadje met kleine straatjes, dure winkeltjes en een duur publiek (aan de auto's te zien). Daar omheen een enorme vesting. Veel groter dan we hadden gedacht. Prachtige groene glooiende heuvels en brede grachten.














We liggen ditmaal wel op een A-locatie passantensteiger... Aan een grasstrook met hoge bomen. Ideaal voor de broodnodige schaduw. We liggen rustig te relaxen als de 'Parel' langskomt; op weg naar hun vaste ligplaats. Jur en Margaretha zijn aan het einde van hun vakantie. Ze komen nog even langszij liggen om iets te drinken voordat ze op huis aangaan.

Het raakt bewolkt en het wordt steeds donkerder. Op de buienradar zien we dat de regen- en onweersbuien ons alleen maar zullen schampen. Dadelijk wat kokkerellen, daarna lekker onder de douche in het luxe douchegebouw en dan: een rustige avond! De tv-verbinding lijkt te werken dus dat wordt wel even naar de opening van de Olympische Spelen kijken straks!

- Posted using BlogPress from my iPad













Geen opmerkingen:

Een reactie posten