127. Vliegjes

We hebben vakantie en eindelijk, hoe is het mogelijk, wordt het gelijk mooi weer. Waar hebben we dat aan verdiend? Hebben de Zuiderlingen al drie weken vakantie met alleen maar regen en harde wind, nu wordt het anders. Er is droog en warm weer voorspeld voor de hele week! Arme Kris (SailingLeisure17), was hij nu maar vrij geweest.

De oorspronkelijke plannen waren om eerst richting Texel te gaan; een blik over de rijen wachtenden voor de sluis van Kornwerd doet ons anders besluiten. Om eerlijk te zijn spreekt een lange rit 'wind tegen stroom' ons ook niet erg aan, dus wat dat betreft komt het wel goed uit. De eilanden bewaren we dan maar tot het tweede deel van onze vakantie, wanneer alweer een heleboel vakantiegangers naar huis zijn.





Het was niet afgesproken, maar de wind zakt in en de vliegjes komen tevoorschijn. Voor ons een teken om zo snel mogelijk een haven in te duiken. Gek word je ervan. Ze steken niet maar zitten overal aan en op. Je durft op het laatst nergens meer te gaan zitten. Na verloop van tijd staat het beetje wind dat er nog is, recht tegen. De motor er dus maar bij aan. De eerste stop wordt noodgedwongen Hindeloopen. Niet erg want de kom is gezellig vol, warm en zonnig. Wij passen er gelukkig makkelijk bij en het grote genieten begint: mensen en bootjes kijken. Stukje vis en een koud wit wijntje erbij en de dag kan niet meer stuk!


- Posted using BlogPress from my iPad

1 opmerking:

  1. Geniet van dit mooie weer! Wij zijn net terug van een weekje Normandie met de auto. Het mooie weer maakte het een aangename uitstap met de oldtimer caravan. Als verstokte zeiler kon ik het niet laten: ik heb er een keertje een catamaran (Hobbycat 16) gehuurd en even wat getoerd met mn dochter ;-)

    BeantwoordenVerwijderen