130. Heerlijk zeilen!

Het voelt zowaar een beetje fris vanmorgen. Het waait ook wat harder. Zouden we dan eindelijk een dag lekker kunnen zeilen? Het lijkt er op.

Ruim na de koffie vertrekken we uit M'dam zoals de mensen het hier achterop hun boot hebben staan. Dat lijkt verdacht veel op A'dam en zo voelt het ook. Bob merkte vanmorgen op dat het lijkt alsof de mensen hier geen Nederlands verstaan: niemand geeft antwoord als je ze goedemorgen wenst...

Buiten waait het een knoop of 10 tot 12. Wat een genot! De hele Gouwzee is bezeild en rond de lunch stuiven we aan de wind met 5 knopen richting het Paard van Marken.

We ronden het Paard en we doen de gennaker erop. De rest van de zeilen gaan naar beneden. En zo schommelen we met ruime wind en een lekkere vaart naar Muiden. Wind, zon en zowaar geen vliegjes!

In Muiden kunnen we gelukkig terecht bij de 'Koninklijke'; we doen het niet voor minder. De 'Groene Draeck' van de Koninklijke familie ligt een paar steigers verderop geduldig in haar box te wachten. We hebben een prachtig plekje langszij een drijfsteiger, tegenover het Muiderslot.



Ons eerste loopje gaat gelijk naar de 'zee'sluis. Het is een jaar of 45 geleden dat ik hier voor het eerst met mijn ouders en hun motorbootje doorheen voer. Het is nog net zo druk en gezellig als toen. Bij 'Ome Ko' zitten we in het zonnetje op het terras direct naast de sluis. We drinken wat en eten een hapje. Dit is genieten! Onderwijl amuseren we ons met de capriolen die de bootjesmensen uithalen.





Een wandeling naar de nabij gelegen vesting gaan we zeker ook nog maken. Maar eerst moet Joris even bijkomen van alle vermoeienissen. Het is wat, als je met een bejaarde op stap bent...

- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten