124. Hindeloopen


Sogno d'Oro
Eindelijk weer eens een weekend waarin we kunnen zeilen! We gaan vrijdagmiddag al naar Makkum. Het is verbazingwekkend hoeveel bekenden we op de Marina tegenkomen. Het lijkt wel of iedereen zich hier verzameld heeft; tot onze naaste buren aan toe! Er ligt ook een een echtpaar met een Midget 26 als passant. Ze weten van het bestaan van Henk van de Sogno d'Oro af en nodigen me spontaan uit aan boord om de boot te bekijken. Wat een ruimte! Het blijft een leuke boot. Het waait hard en we besluiten lekker in de haven te blijven.

We worden wakker met het zonnetje in de kuip. Dick en Johanna horen van hun Midget-buren dat we er ook zijn en komen nieuwsgierig naar onze belevenissen met de Zeevonk informeren. Het is zomaar 12 uur voordat we vertrekken.
Zuid tot zuidwestenwind, dus dat betekent kruisen. Het waait 15 tot 20 knopen en het schiet lekker op. Niet van die benauwde slagen. Na verloop van tijd draait de wind meer naar het westen en kunnen we lekker met halve wind zeilen. Dat is een ideale koers voor de NB. Hij ligt dan als een huis en zeilt als een speer. We koersen naar Hindeloopen. Dat is ver genoeg met deze wind...
In het kommetje is het weer net zo gezellig als anders. Michiel en Alies komen 's avonds nog even langs, gezellig een bakkie doen en een rondje lopen.

Hindeloopen

Zondag staat er een dikke 6 met uitschieters tot 8. Dat wisten we van tevoren dus we hadden al ingecalculeerd om lekker een dagje vanuit de kuip van de gezelligheid van Hindeloopen te genieten. Het blijft droog, het zonnetje schijnt en we liggen in de luwte van de kom. In de nabij gelegen Marina horen we de wind door het want gieren. Buiten staan grote koppen op het donkergroene water, maar bij ons komt de zonnebrand er zelfs aan te pas. Een visje en een ijsje eten, slenteren over de dijk en mensen kijken. Zo komen wij de dag wel door. Joris is niet zo lekker. Hij geeft over en is aan de diarree. Maar goed dat we het een dagje rustig aan doen. Zondagmiddag wordt het langzaam rustig met bootjes in de haven. Hoewel de vakanties in het zuiden van het land zijn begonnen, merken we daar nog niet veel van.


Maandag is de wind wat minder geworden en schijnt het zonnetje alweer. Om een uur of 11 vertrekken we richting Makkum. Het waait nog zo hard de goede kant op, dat we besluiten met een grote omweg naar huis te zeilen. Anders zijn we er al zo vroeg Voor het filmpje, klik hier. Het gaat heerlijk en net als het om een uur of drie begint te betrekken, arriveren wij in de jachthaven. Even opruimen en hup naar huis. Daar wacht in de tuin een heerlijke koele witte wijn en een BBQ met vlees. Een heerlijk einde van een heerlijk weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten