300. Medemblik

Jazeker! En nu komen we ook eens een keer echt in Medemblik aan... We zijn het vorige week diverse keren van plan geweest maar elke keer gooide de wind roet in het eten.

Om half 11 maken we de touwen los. We kunnen gelijk doorvaren de sluis in, dus dat gaat lekker snel. De bemanning van de Forlet staat ons uit te zwaaien. Dag Sybren en Ulrique: een mooi feestje gewenst ter ere van jullie zoon!

De Kuum ligt in de buitenhaven en sluit zich bij ons aan. Met ons vieren varen we naar buiten en hijsen we de zeilen. De wind varieert tussen de 7 en de 14 knopen. Met alle zeilen bij, schiet het lekker op. Alleen de golfslag komt een beetje uit een vervelende hoek, maar daar valt mee te leven. Onze topsnelheid van 7.4 knopen maakt dat ongemak ruimschoots goed. 
We varen dicht in elkaars buurt dus we kunnen elkaars boten naar hartelust fotograferen en filmen. Ik ben benieuwd naar de resultaten! 
Tweeeneenhalf uur later arriveren we in Medemblik. De Stichting Jachthaven heeft nu wel plaats en we kunnen achterin naast elkaar in een box liggen. 

We bekijken elkaars boten en doen nieuwe idee├źn op. Er wordt geknutseld, geshopt en in de zon gezeten. Om 5 uur gaan we gezamenlijk aan de borrel. Er staat, hoe attent, een picknicktafel in het gras die we richting onze boten slepen. Heel handig om daarop onze borrels en hapjes uit te stallen. De sterke verhalen vliegen over tafel en voordat we het weten is het etenstijd. 


Joke troont ons allen mee naar een Portugees restaurantje waar het knus zitten en lekker eten is. Voordat we het weten is er weer een dag voorbij...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten