299. North Beach Owners Association

Dat is een moeilijk woord voor de North Beach Club. Waarschijnlijk zo gekozen omdat er indertijd ook een dealer in Engeland zat. Het klinkt wat internationaler en het bekt wat beter. Ongeveer een boot of twintig/vijfentwintig is lid; de helft van alle boten die er ooit geproduceerd zijn. De club heeft een blog en een website met een forum en elk jaar in de winter komen we een keer bij elkaar. Heel gezellig altijd.

Dit maal is er ook een 'natte' ontmoeting georganiseerd. In eerste instantie doet er een boot of acht mee, maar de afgelopen week werd dat aantal snel minder. De een is een afspraak vergeten, de ander moet noodhulp in Nepal verlenen en de volgende heeft problemen met zijn schroefas gekregen. Zo blijven we met vijf boten over. De Forlet, IJsvink, Kuum, Windroos en Sylke.

We hijsen voor het eerst in ons leven de North Beach vlag en zeilen met wind achter in een rustig gangetje naar het zuiden. De fok wil steeds naar bak, dus daar zetten we maar een boom in. Dat werkt uitstekend. De bulletalie gaat aan het grootzeil en zo kunnen we bijna met onze ogen dicht tot aan Stavoren varen. 



We pakken de sluis en gaan net als vorige week in de binnenhaven liggen. Maar wat een verschil! Zo uitgestorven als het toen was, zo druk is het nu. Zowel op het water als op straat. Het barst van de boten en de toeristen. Wat is er in die ene week gebeurd?

De Forlet ligt er al en langzamerhand druppelen ook de andere boten binnen. Een paar leden van de club arriveren per auto om vanavond in elk geval gezellig mee te kunnen eten. We gaan natuurlijk eerst aan de borrel en doen dat in de kuip van de Sylke. Dat past prima met negen man en een hond!



Daarna verkassen we naar restaurant 'Max' waar we uiteindelijk viereneenhalf uur later pas weer uitrollen. Of we genoeg gesprekstof hadden? Denk het wel...!



Morgen naar Medemblik?









Geen opmerkingen:

Een reactie posten