176. (Geen) zeilweer


Eind mei. Het is weer lekker zeilweer, maar niet heus. Het is een graad of 10, het regent af en toe en er staat een flinke windkracht 6. Wie heeft er zin om met dit weer op pad te gaan?

De dag van gisteren hebben we benut om hier en daar wat noodzakelijke bezoekjes aan jachthavens en nautische winkels af te leggen. Zo komen we ook langs Stavoren, waar ze druk bezig zijn met de aanleg van de tweede sluiskolk. Ik ben benieuwd hoe het er volgend jaar uitziet als het klaar is.

bouwwerkzaamheden bij de sluis van Stavoren
 Met de belofte dat de zon in de middag te voorschijn zal komen, rijden we toch maar naar Makkum. Wat moeten we anders de hele dag binnen? We rijden door het dorp en zien dat er bij Feadship weer een nieuw jacht uit het dok gerold is. Onze volgende boot misschien? 

ons nieuwe jacht?
Helaas, met de zon valt het vies tegen. We besluiten eerst maar een fikse wandeling langs het strand te maken. Straks zijn we misschien te koud en hebben we er geen zin meer in. Met een warmtehemdje, twee fleecetruien en de winterjas aan (speciaal hiervoor van zolder gehaald...) lopen we door het zand. Bob is net naar de kapper geweest en heeft de ijsmuts er ook nog bij op. Zo hebben we in elk geval voor vandaag weer genoeg frisse lucht en lichaamsbeweging gehad.

een koud en verlaten IJsselmeer
Terug bij de boot zetten we een ketel water op voor de thee en werpen we ons op wat kleine klusjes. De wind giert door de verstaging. De jachthaven is uitgestorven. Het heeft toch wel iets knus zo... Maar liever zouden we zeilen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten