175. Jarig!

Maandag, Tweede Pinksterdag, Bob is jarig!

De dag begint mistig en koud. Nu en dan valt er wat motregen. Zoals het er nu uitziet, wordt het geen zeilen vandaag. We ontbijten op ons gemak en daarna genieten we rustig van onze kachel, het laatste nieuws, koek en koffie. Om een uur of 11 is de situatie nog niet veranderd maar we vertrekken toch. We hebben voor straks namelijk een belangrijke afspraak staan.

Omdat we nooit weten wat we voor onze verjaardagen moeten vragen, kwamen de (schoon-)kinderen met het idee een geheel verzorgd feestmaal voor ons allen, bij ons thuis, te organiseren. Inkoop en bereiding onder de enthousiaste leiding van onze schoonzoon die heerlijk kan bakken en koken. Het is hem helemaal toevertrouwd dus.

We gooien los en vertrekken richting Makkum. Op de motor, met de navigatieverlichting aan. Dat is nog niet vaak gebeurd. Vier uur full speed op de motor varen, in de mist, over een bladstil IJsselmeer.

mist op het IJsselmeer

Onderweg kan Bob het vlakke water niet weerstaan en probeert hij de stuurautomaat te kalibreren. Deze hebben we van de winter trouwens ook laten maken: het interne kompasje was stuk (waarom gaat juist nu van alles kapot?). Het lukt niet. We draaien de vereiste rondjes en stellen in, maar de koers klopt voor geen meter. Omdat we bijna stil liggen, zien de muggen hun kans schoon. Ze dalen met grote getalen op ons neer. Ze doen weliswaar niets en ze zijn erg sloom, maar je wordt er wel gek van. Binnen een mum van tijd zit de hele boot onder de lijkjes. Dat was geen goed idee dus. We laten het kalibreren voor wat het is en racen verder naar huis.

rondjes draaien voor de stuurautomaat
 
We maken haast want de beloning wacht! Wat een luxe om straks zo aan een gedekte tafel aan te schuiven en te genieten van ons gezin en het lekkere eten. Dit is echt een heel leuk en origineel cadeau!

feestmaaltijd


- Posted using BlogPress from my iPad

1 opmerking: