374. Thuis!

De zon schijnt maar het is frisjes. Je merkt dat het al later in het seizoen is. Het is 's avonds merkbaar steeds vroeger donker, de nachten zijn al koud en vochtig. Het gras van het eilandje is drijfnat, dus: natte voeten als je naar het toiletgebouwtje loopt. Je moet er wat voor over hebben.

Om kwart voor negen maken we los, richting huis. We zijn vandaag precies vier weken onderweg. Wat een luxe. Maar we zijn ook wel een heel ietsiepietsie trots op onszelf dat we het samen een maand lang op nauwelijks vier vierkante meter leefruimte zo goed kunnen volhouden... Desalniettemin lokt onze eigen badkamer, wasmachine en een groot bed nu wel heel erg!

Met tegenwind motoren we over de Fluessen en door het Prinses Margrietkanaal; een lang(dradig) stuk water. De noordooster is koud. We zitten met lange broek en twee truien aan. Halverwege de middag arriveren bij ons huis. In de tuin is het minstens tien graden warmer dan onderweg! We ruimen de boot uit en de wasmachine in. Bob hijst alle zeilen en spuit ze af met zoet water. Daarna kunnen ze lekker drogen in het zonnetje.
Het definitieve einde van een heerlijke vakantie. Wanneer ik het logboek invul, blijkt dat we de afgelopen vier weken 499 mijl gevaren hebben. Dat is niet niks!

- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten