360. Kusttram

Het is vandaag een echte rustdag. We slapen lang uit en liggen in bed nog een tijdje de laatste berichten op internet te bekijken. Heel lui. Aan de overkant van de straat is een enorme Delhaize supermarkt. Bob haalt verse broodjes en ik zet koffie. Dat is pas vakantievieren!

We liggen naast elkaar op een prachtige plek in de Mercatorhaven. Vlakbij het centrum en het strand en niet ver van het imposante treinstation van Oostende. We hebben niets te klagen.









De tram rijdt vlak voor onze boot langs. We horen hem de hele dag rinkelen. We besluiten om met deze Kusttram richting het noorden te gaan. Voor zes euro per persoon per dag kan je de hele dag van de tram gebruikmaken en in- en uitstappen waar en zo vaak als je wilt. Dat moesten ze bij ons hebben! De lijn loopt langs de kust van het zuidelijkste kustplaatsje van Belgiƫ (De Panne) naar het noordelijkste plaatsje (Knokke). Onderweg op de gehele route doet hij 68 haltes aan. Hij rijdt ongeveer elke tien minuten dus lang wachten hoef je nooit. Oostende ligt zo'n beetje in het midden. We gaan vandaag voor de noordelijke route. Op de heenweg noteren welke haltes ons leuk lijken en op de terugweg stappen we regelmatig uit. Ideaal. Zo bezoeken we Knokke, Blankenberge, Wenduine en De Haan.










Terug op het honk nemen we een klein borreltje en bedenken we welke eenvoudige maaltijd we vandaag klaar gaan maken... Vanavond is er een vuurwerkwedstrijd op het strand. Zullen we daar naar toe gaan? Moet er nog wel even over denken na de aanslag bij de vuurwerkshow in Nice. Je gaat niet meer zo argeloos ergens naar toe.

Morgen gaat het regelmatig regenen. Het plan is om met ons vieren met de trein naar Brugge te gaan. Woensdag stormt het: leuk op het strand uitwaaien...? Donderdag van alles een beetje. Misschien dat we dan nog de tram naar het zuiden nemen. Voorlopig zijn we dus nog een paar dagen in Oostende. Daarna zien de berichten er goed uit: matige noordwesten wind. Precies wat we nodig hebben!

's Avonds om half 11 wandelen we toch maar naar het strand. We gaan niet tussen de mensen staan maar blijven wat verderop naar het spektakel kijken. Het is een mooie show, de moeite waard. We wandelen weer naar huis en kruipen in ons warme bedje. Morgen weer een dag!

- Posted using BlogPress from my iPad






Geen opmerkingen:

Een reactie posten