189. Borkum

Wat een nacht! Om een uur of twee schrik ik wakker van een hard geluid. De boot gaat enorm tekeer. Het is hoogwater en de harde wind stuwt de golven over de zandplaten, recht de haveningang in. De boot ligt enorm te rukken aan de touwen. We schieten van voor naar achter, van links naar rechts en op en neer. De "Svaj II" ligt tegen ons aan en danst net zo wild als de Sylke. De "Eclipse" achter ons gaat ook als een stuiterballetje op en neer. We kunnen er niet veel aan doen; alle lijnen en stootwillen zitten goed. Het enige is wachten tot het beter wordt. Inslapen lukt voorlopig niet meer. Wanneer het tegen de ochtend eb wordt, wordt het gelukkig wat rustiger maar geen van ons drieen heeft veel zin om zo nog een nacht door te brengen. Later horen we dat ook de andere groep last heeft gehad van de golven. Waarom er in het watersportboek staat : "ein sehr guter Hafen" is ons een raadsel!

We slapen wat uit en daarna wandelen de mannen richting diverse havenmeesters om de andere opties te bespreken en te bekijken. Port Henry lijkt wat opgeknapt sinds het bezoek van de Eclipse vorig jaar. Er is plaats langs een drijfsteiger en de golven lijken minder vat op deze haven te hebben. Zodra het water hoog genoeg staat, gooien we de drie boten los en spoeden we ons er naar toe. 


Wat een verademing: gewoon op de steiger kunnen komen zonder halsbrekende toeren te hoeven uithalen! Ook een heel wat vriendelijker omgeving dan de strenge, grijze marinebarakken. 
Het weer is wisselvallig. Het waait stevig, de zon schijnt regelmatig maar nu en dan valt er ook een bui. We pakken de bus naar het centrum. Daar is het erg druk. Veel badgasten op het strand en in de bontgekleurde strandhuisjes. Veel wandelaars op de boulevard en in de drukke winkelstraten. We eten een hapje en nemen de bus terug. Ondertussen is het harder gaan regenen en duren de buien steeds langer. 


Bob neemt zijn huiswerk - de mogelijkheden voor morgen - door. Wat gaat het weer doen? Hoe zit het met het tij? Waar kunnen we eventueel heen of is het verstandiger in de haven te blijven? Allemaal vragen waar een antwoord op gevonden moet worden. Waarschijnlijk zitten onze medereizigers nu ook allemaal in hun eigen boot, met de luiken dicht en het tikken van de regen op het dak, gebogen over deze puzzel, en komen we vanavond tot een gemeenschappelijk besluit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten