342. Stavoren

Hoera! Michiel is vandaag jarig! Om dat te vieren sjouw ik op de vroege morgen naar de plaatselijke supermarkt om een lekker gebakje voor bij de koffie te halen. Helaas, er is al niets meer. Alleen nog een verdwaalde brownie die we dan maar samen moeten delen.


Om half 11 staan we allemaal paraat om de Albatros uit te zwaaien. Niet lang daarna vertrekken de andere vier boten ook. Het is fantastisch zeilweer. Het is warm en er waait een heerlijk briesje. De korte broek kan gelijk al aan. We zeilen hoog aan de wind in één ruk door tot een eind voorbij Stavoren. Op een gegeven moment keren we om en zoeken we de haven op. Na drie uur puur plezier arriveren we in de buiten marina. De Noest is er al en heeft voor de anderen een ligplaats geregeld. 

Aan het eind van de middag houden we onze laatste steigerborrel. Nou ja, niet op de steiger maar in het gras. Tot onze verrassing komen onze reisgenoten met cadeaus aanzetten. Van de twee jongens krijgen we een eigen geschreven kaart en een stormlantaarn met een LED-lampje erin. Van de anderen krijgen we ook een bedankkaartje en twee flessen witte wijn! Heerlijk...Na het eten maken Bob en ik nog een rondje over de dijk en door het dorp. De oppashond van Harry en Tity wordt door zoonlief gebracht en wij drinken nog een glaasje fris in de kuip totdat het donker wordt. Morgenochtend op tijd op en dan nemen we afscheid van elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten